Haku Pohjois-Suomen valokuvataiteen aluenäyttelyyn 2017 avoinna

08.02.2017

Pohjoinen valokuvakeskus ry täyttää vuonna 2017 30 vuotta ja herättää juhlavuotensa kunniaksi henkiin Pohjois-Suomen valokuvataiteen aluenäyttelyn.  Aluenäyttely järjestetään Oulussa, Kulttuuritalo Valveella 23.9.-12.11. 2017 Kulttuuritalon näyttelytiloissa (Pohjoisen valokuvakeskuksen näyttelytilat ja Valvegalleria).

Näyttelyä juryttämään on kutsuttu Tukholmassa sijaitsevan Centrum För Fotografin johtaja, kuraattori Gunilla Muhr yhdessä Pohjoisen valokuvakeskuksen toiminnanjohtaja Alla Räisäsen ja tuottaja Julia Heikkisen kanssa. Aluenäyttely on osa valtakunnallista Suomi100-ohjelmistoa.

Näyttelyn nimi ja teema on Pohjoinen kohtaaminen. Näyttelyhaku on avoin kaikille Pohjois-Suomessa asuville tai työskenteleville SEKÄ pohjoista teoksissaan käsitteleville valokuvaajille (valokuvataiteilijat, dokumentaristit, luontokuvaajat, kuvajournalistit jne.).

Näyttelyyn voi ehdottaa 5-10 teoksen kokonaisuuksia, jotka ilmentävät teemaa. Näyttelyyn voi ehdottaa yhtä tai useampaa kokonaisuutta, ja kokonaisuudet voivat rakentua myös useiden ajanjaksojen kuvista. Kokonaisuuksia voi ehdottaa myös ryhmänä. Näyttelyyn voi ehdottaa valokuva- ja videoteoksia sekä valokuvaan pohjautuvia teoksia.  Näyttelyn järjestäjällä on oikeus karsia teossarjojen kuvamäärää, mikäli katsoo sen näyttelykokonaisuuden kannalta tarpeelliseksi.

Hakemukset tulee lähettää osoitteeseen yhtenä pdf-tiedostona 31.3.2017 mennessä.

Hakemuksen tulee sisältää

-teoskuvat ehdotettavasta sarjasta ja mahdollisesti teosten nimi, tekniikka, valmistumisvuosi ja niiden koko.  

-selostus teosten esittämisestä, mikäli esittämistapa on muu kuin näyttelytiloissa oleva vaijeriripustus tai videoprojisointi.

-tekijän/tekijöiden yhteystiedot ja ansioluettelo.

 

Näyttelyyn valitut teokset tulee toimittaa ripustusvalmiina Pohjoiseen valokuvakeskukseen. Toimitusaikataulusta sovitaan valittujen kanssa erikseen. Tekijät vastaavat teosten tuotanto- ja kuljetuskustannuksista itse. Teokset ovat näyttelyn ajan vakuutettuja Pohjoisen valokuvakeskuksen toimesta.

Näyttelyn avajaisia vietetään Kulttuuritalo Valveella pe 22.9.  klo 17-19.

Lisätietoja antavat:

Toiminnanjohtaja Alla Räisänen, , 0407272135

Tuottaja Julia Heikkinen, , 0401281150

« Takaisin uutisarkistoon