AVOIN HAKU: Kuukauden kuvat ohjelmisto

07.01.2022

Pohjoisen valokuvakeskuksen Kuukauden kuvat -ohjelmisto ja Fotonordic julkistavat avoimen haun huhti-joulukuulle 2022. Avoin haku 21.12.2021–26.1.2022

Kuukauden kuvat -ohjelmiston haku on nyt avoinna. Kulttuuritalo Valveen Aulagallerian neljän viikon näyttelypaikat ovat käytettävissä maksutta toukokuun 2022 ja joulukuun 2022 välisenä aikana. Haku on avoin niin ammattilais- kuin harrastelijavalokuvaajille.

Pohjoinen valokuvakeskus pyrkii edistämään oikeudenmukaisuutta nykyvalokuvauksen alalla. Toivomme näyttelyehdotuksia valokuvaajilta, jotka kuuluvat kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin. Kannustamme myös kaikenikäisiä ja -sukupuolisia lähettämään hakemuksia. Kaikki tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Kuukauden kuvat -ohjelmiston kuvat valitsevat Fotonordicin Veera Uutinen, Pohjoisen valokuvakeskuksen Taija Jyrkäs ja vieraileva kuraattori, taiteilija Eriz Moreno. Eriz Moreno on oululainen valokuvaaja, joka on kotoisin Espanjan Bilbaosta. Hänen taiteellinen työnsä liittyy pääasiassa historiallispoliittisiin konteksteihin ja siihen, miten ne vaikuttavat tiettyyn populaatioon tai maisemaan. Teosten tyyppi riippuu installaatiosta ja/tai julkaisusta.

Näyttelytilassa on vaijeriripustus ja mahdollisuus asettaa teoksia näytteille digitaalisesti vailla huolta painatuksesta. Näyttelytilassa on kameravalvonta. Näytteilleasettaja vastaa mahdollisista tuotantokustannuksista, kuten näyttelyn painatuksesta ja kehystyksestä. Pohjoinen valokuvakeskus antaa näyttelytilan käyttöön maksutta ja tarjoaa taiteilijoille apua näyttelyn suunnittelussa, ripustuksessa ja markkinoinnissa sekä maksaa avajaiskulut.

Viimeinen hakupäivä on 26.1.2022. Lähetä hakemuksesi Google Forms -lomakkeella. Hakemuksessa tulee olla näyttelysuunnitelma, taiteellinen ansioluettelo ja kuvat osallistuvista valokuvista. 

Lisätietoja: Taija Jyrkäs, taija@photonorth.fi / +358 40 1281 150

« Takaisin uutisarkistoon