Avoin haku pohjoissuomalaisille taiteilijoille - Material Light

02.07.2021

Suomen valotaiteen seura FLASH, Pohjoinen valokuvakeskus ry sekä Taiteilijajärjestö MUU ry järjestävät yhteistyössä valon materiaalisuutta käsittelevän, media- ja erityisesti valotaiteeseen painottuvan tapahtuman Material Light toisen osan Pohjoisessa valokuvakeskuksessa Oulussa marraskuussa 2021. Näyttely on myös osa Oulussa järjestettävää LUMO -valofestivaalia.

Kutsumme pohjoissuomalaisia taiteilijoita Pohjois-Pohjanmaalta, Kainuusta ja Lapista ehdottamaan näyttelyyn teosta Material Light teemalla. Taiteilijan tulee asua alueella tai hänellä tulee olla vahva kytkös Pohjois-Suomeen. Miltä valo itsessään tuntuu, mitä se merkitsee, kertoo ja välittää teoksessa? Eri alojen taiteilijat performanssitaiteilijoista taidemaalareihin, videotaiteen tekijöistä valotaiteilijoihin sekä kuvanveistäjistä äänitaiteilijoihin ovat tervetulleita. Teemaa voi lähestyä monella eri tasolla, konkreettisesta valosta taiteen materiaalina sen konseptuaalisempaan käsittelyyn. 

Olemme myös kiinnostuneita ideoista online- tai virtuaalivalotaideteokseen. Voiko valoteos olla netissä, onko se mahdollista lähettää koneelta toiselle, tai aistia kännykän ruudulta?

Näyttelyn yhteydessä taiteilijoille tarjotaan residenssimahdollisuutta AiR Oulu residenssiohjelmassa 1-3 viikon ajalle Oulussa. Residenssi on taiteilijalle maksuton, lisäksi Pohjoinen valokuvakeskus korvaa taiteilijalle residenssiohjelmaan osallistumisesta syntyneet kohtuulliset matkakustannukset. Residenssiohjelmaan valitaan 1-2 taiteilijaa. Pohjoinen valokuvakeskus tarjoaa myös mentorointitukea residenssiohjelmaan valituille taiteilijoille. Residenssiasunto sijaitsee Oulun keskustassa ja residenssiin voi majoittua yksin tai kahden hengen työryhmänä. Residenssiohjelma tarjoaa taiteilijalle myös työtilan.

Näyttely pidetään Oulun Pohjoisessa valokuvakeskuksessa 20.11.2021- 2.1.2022. Rakennamme näyttelyä 16.-19.11.2021. Avajaiset pidetään perjantaina 19.11.2021 klo 17. 

Pohjoisella valokuvakeskuksella on tarjota näyttelyyn osallistuvien taiteilijoiden käyttöön AV-tekniikkaa: 3kpl HD videotykki, 3kpl äänentoisto, 4kpl mediasoittimia. Muut tarvittavat materiaalit ja laitteet toivomme taiteilijoiden hankkivan itse. Taiteilijoille maksetaan näyttelyyn osallistumisesta näyttelypalkkio 400 euroa.

Näyttelyn ensimmäisen osan taiteilijat ovat Alexander Salvesen (1990), Jenni Eskola (1982), Michal Czinege (1980), Anna Björklund (1991), oululainen Heidi Stålnacke (1980) ja Taiteilijakollektiivi KUNST. Taiteilijat ovat mukana myös hankkeen toisessa osassa. Tapahtuman kuratoi kuvataiteilija Anu Raatikainen.

 

Online-hakemukset osoitteessa: https://forms.gle/FKsaNuTRZu6d7En19

Haku päättyy 06.08.2021 23:59

Valinnoista ilmoitetaan taiteilijoille henkilökohtaisesti elokuun loppuun mennessä.

 

Lisätietoa:

Näyttely
Anu Raatikainen
Suomen valotaiteen seura FLASH
anraana@gmail.com
040 544 9469

 

Residenssi:
Taija Jyrkäs
Pohjoinen valokuvakeskus
taija@photonorth.fi
040 1281 150

« Takaisin uutisarkistoon