Avoin haku työryhmille: valokuvataiteeseen pohjautuva ryhmäresidenssi Islannissa

11.03.2020

Pohjoinen valokuvakeskus avaa työryhmille haun residenssijaksolle Korpúlfsstaðiriin, Islantiin.

Residenssiin tulee hakea 13.4.2020 klo 16.00 mennessä.  Hakemukset lähetetään sähköpostiin 

Hakuohjeet: 

Hakemuksessa tulee olla englanniksi:
1. Työsuunnitelma
2. Ryhmän jäsenten ansioluetteloiden tiivistelmät 
3. Mahdolliset kuvanäytteet 3 – 5 kpl, joko suunnitellusta projektista tai aiemmasta.

Hakemus tulee olla yhtenä .pdf tiedostona ja tiedoston koko tulee olla max. 8 M

Valinnat residenssijaksoille tekevät Pohjoinen valokuvakeskus ja SÍM. Valinnasta tiedotetaan toukokuun alussa. Residenssiin valitulle työryhmälle maksetaan 1500 euron suuruinen kokonaiskorvaus elinkustannuksia ja materiaaleja varten. Lisäksi maksetaan residenssivuokra sekä matkat Suomesta Islantiin ja takaisin.

Taiteilijoiden liikkuvuutta edistävä projekti on osa Taiken aloittamaa residenssiyhteistyön kehittämistoimintaa, jonka tavoitteena on tarjota taiteilijoille matalan kynnyksen residenssijaksoja ja näin edistää kansainvälistymistä. Nyt käynnistyvässä työryhmäresidenssikokeilussa Pohjoinen valokuvakeskus on yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa varannut elokuuksi 2020 residenssijakson työryhmälle SÍM:in residenssistä Reykjavikin liepeiltä Korpúlfsstaðirista.

Residenssijakso on suunnattu 2–3 hengen työryhmille, jotka ovat pohjoissuomalaisia, identifioituvat pohjoiseen tai joiden työskentelyssä on vahva kytkös Pohjois-Suomeen. Residenssiprojektin tulee pohjautua valokuvataiteeseen, mutta erityisesti monitaiteisia tai -alaisia ryhmiä kannustetaan hakemaan jaksolle. Ryhmän kokoonpanosta ainakin yhden tulee olla valokuvataiteilija.

SÍM on islantilaisten visuaalisten taiteiden yhdistys, jolla on Reykjavikin alueella kaksi residenssiä. Nyt varatut jaksot toteutuvat Korpúlfsstaðir-residenssissä, joka sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Reykjavikin keskustasta. Residenssi on varattu elokuuksi kokonaisuudessaan (kolme makuuhuonetta, keittiö ja työtila) pohjoissuomalaisten taiteilijoiden käyttöön.

Lisätietoja residenssistä: https://www.sim-residency.info/korpulfsstadir

Hakuprosessiin liittyviin kysymyksiin vastaa: 

Alla Räisänen
Pohjoinen valokuvakeskus

040 7272 135

Residenssiä koskeviin kysymyksiin vastaa: 

Malla Alatalo
Taiteen edistämiskeskus

0295 330 859

 

« Takaisin uutisarkistoon