Pohjoisen valokuvakeskuksen galleria avaa ovensa kesäkuussa

25.05.2020

Kulttuuritalo Valve ja Pohjoisen valokuvakeskuksen galleria ovat avoinna kesäkuussa arkisin klo 13-20 1. – 26.6.2020. Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa on nähtävillä Mikko Auerniityn ja Harri Heinosen Football Landscapes näyttely 12.6. saakka. Aulagallerian Kuukauden kuvat ohjelmistossa jatkaa Jarno Vuorisen ”Polaroidized Armenia” 25.6. saakka. Koronapandemian vuoksi Marja Salevan ”Family Album” näyttely siirretään elokuuhun 2020 ja valtakunnallinen Kenen luonto? -näyttely ja tapahtumakokonaisuus siirtyvät vuodelle 2021.

Elokuussa avautuva Salevan Playing Like A Flower In A Red Sea While Building A Long New Dress (Family Album) kertoo perhesuhteista ja -historiasta, rooleista joita meille annetaan ja jotka itse otamme ja omaksumme. 

Näyttely on installaatio, yksi otos kaikista neljästä zinestä. Se koostuu eri materiaaleille tulostetuista ja eri muotoon leikatuista valokuvista sekä muista elementeistä. Se on kuin kolmiulotteisessa muodossa oleva kirja, jonka läpi voi kävellä. Jokainen huone on yksi kuva tai yksi aukeama. Näyttelyä varten lehdistä on irrotettu kuvia, muodostettu niistä uusia yhdistelmiä ja luotu galleriaan uusi tarinallinen rakenne. Seinillä olevien kuvien lisäksi kaikki neljä zineä ovat esillä.

Marja Saleva (s. 1975) on valokuvataiteilija, joka käyttää teoksissaan isoja kuvamassoja ja tekstiä. Hän rakentaa kuvansa usein kollaasinomaisesti, käyttäen erilaisia digitaalisia manipulaatioita. Teosten aiheet nousevat henkilökohtaisesta elämästä ja arjesta.

Pohjoisen valokuvakeskuksen toimisto pysyy suljettuna kesäkuun ajan mutta klinikka-aikoja jatketaan etäyhteyksiä käyttäen ja Pohjoisen valokuvakeskuksen valokuvakirjakirjastoon pääsee tutustumaan varaamalla ajan kesäkuun aikana arkisin klo 13-20 välillä. Opastetut kierrokset ovat kesäkuun ajan tauolla, mutta näyttelyyn pääsee tutustumaan kattavasti virtuaalinäyttelyn materiaalien avulla osoitteessa www.photonorth.net

« Takaisin uutisarkistoon