#massisolationfi muuntuu näyttelyksi

23.06.2020

#massisolationproject Instagram-kampanja sai alkunsa maaliskuussa 2020 Photography Gallery Irelandin aloitteesta tallentaa koronapandemian aiheuttama poikkeustila. Arjen taltiointiprojektilla haluttiin tuoda näkyväksi, miten arkea elettiin keskellä odottamatonta kriisiä kaikkien kuvaajien silmin. Hanke laajeni nopeasti Suomen lisäksi Englantiin ja Australiaan. Suomen taltiointihanketta ovat koordinoineet Pohjoinen valokuvakeskus, Luovan valokuvauksen keskus ja Valokuvakeskus Nykyaika. Suomessa @massisolationprojectfi profiilin alle on kerätty kuvia häshtägeillä #massisolationfi #massisolationoulu #massisolationtampere ja #massisolationjyvaskyla sekä alueilla K.H. Renlundin museo #massisolationkeskipohjanmaa.

Massisolationfi kuvastosta koostetaan nyt näyttely, joka kiertää hankkeeseen osallistuvien valokuvakeskusten näyttelytiloissa vuoden 2021 aikana. Näyttelyn kuratoi Trish Lambe Gallery of Photography Irelandista. Kuvista koostetaan myös projektio, joka on esillä kansainvälisesti projektiin osallistuneissa organisaatioissa.

Kuratoinnissa ovat mukana kuvat, jotka on merkitty Instagram palvelussa tunnisteilla #massisolationfi. Valittujen kuvien kuvaajiin tullaan olemaan yhteydessä Instagram palvelun kautta. Valtakunnallisen hankkeen koordinaattorit kutsuvat kuvaajat kuvaamaan korona-arkea ja arjen palautumista vuoden 2020 loppuun saakka. Kuvaa korona-arkea ja merkitse kuvasi #massisolationfi tunnisteella ja ole mukana valtakunnallisessa kokonaisuudessa. 

Kansainvälinen Format festival kokoaa yhteen kansainvälistä kokonaisuutta kuviin, jotka on merkitty tunnisteilla #massisolation tai #massisolationformat

Katso lisää Formatin hankkeesta.

https://www.derbyquad.co.uk/about/news/massisolationformat-experiences-covid-19

« Takaisin uutisarkistoon