Miniseminaari: Taide pelissä ja peli taiteessa

08.10.2020

Pohjoinen valokuvakeskus kutsuu ensimmäisen pelitaiteen läänintaiteilijan avaamaan pelitaiteen monimuotoisuutta ja taiteellisia mahdollisuuksia; miten taide voi olla pelissä ja miten peli taiteessa? Keskusteleva miniseminaari järjestetään 16.10. klo 14-16 kulttuuritalo Valveella. Tilaisuus on avaus valokuvan ja pelin yhteistyölle. Tilaisuus on suunniteltu taiteilijoille sekä pelialan toimijoille. Tavoitteena on avata keskustelu kahden alan ominaispiirteistä sekä löytää uusia yhteistyömahdollisuuksia. Tilaisuus on maksuton.

14:00 PELITAIDE, Jaakko Kemppainen

Pelit nähdään yleensä kepeänä viihteenä, räiskintäurheiluna tai megabisneksenä. Todellisuudesta poispäin katsovan eskapismin ohella pelit ovat nousseet myös yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinoksi, keskustelun herättäjäksi ja tunnemaailman avaajaksi. Digitaalisuuteen unohtuneilta jää helposti huomaamatta, että pelejä on ollut jo kauan ennen tietokoneiden keksimistä. Tällä luennolla pelitaiteen läänintaiteilija Kemppainen avaa pelien monimuotoisuutta ja taiteellisia mahdollisuuksia muiden taiteenalojen rinnalla.

Jaakko Kemppainen on elättänyt itsensä pelien tekemisellä, opettamisella, tutkimisella ja tukemisella melkein parikymmentä vuotta. Hänellä on kokemusta paristakymmenestä kaupallisesta peliprojektista, tekstiveistipeleistä virtuaalitodellisuuksiin. Tällä hetkellä hän työskentelee Taiteen edistämiskeskuksessa Suomen ensimmäisenä pelitaiteen läänintaiteilijana.

 

15:00 PELITAIDEFILOSOFIAN KESKELLÄ CORE FUN, Autio Jussi

Tässä alustuksessa Jussi Autio esittelee oman lähtökohtansa pelien kehittämiseen ja pelisuunnitteluun aina idean synnystä loppuhiomiseen saakka. Vaikka kokeneen pelisuunnitelijan tunnistaakin kyvystä valikoida sopivat pelisuunnittelumetodit aina kunkin peliprojektin tarpeiden mukaisesti, on Autiolla projektista projektiin mukana kuhunkin projektiin sopivien metodien lisäksi myös omintakeinen tyylinsä. Tämä lähestymistapa helpottaa projektin resursointia, pelikehitystiimin sisäistä kommunikaatiota sekä tehtävien työtehtävien priorisointia. Pelin valmistuessa siitä on myös apua markkinoinnissa.

Jussi Autio on 15 vuotta pelialalla ollut, palkittu pelisuunnittelija ja peliliiketoiminnan asiantuntija. Näiden lisäksi hän on myös sarjayrittäjä ja kouluttaja/konsultti. Tällä hetkellä hänen päätyönsä on Resistance Games -nimisen peliyrityksen luovana johtajana, jossa hänen vastuualueenaan on pelien suunnittelu ja -myynti.

Miniseminaariin on mahdollista osallistua paikan päällä sekä Zoomin kautta tai seuraten streamia netistä. Ilmoittaudu seminaariin 15.10. klo 16 mennessä osoitteeseen 

KUVA: Jaakko Kemppainen, Flocklore. Mindfield Games, 2017. Peli on julkaistu GearVR ja Daydream -virtuaalitodellisuuslaitteistoille.

 

 

Lisätietoa:

Jaakko Kemppainen

läänintaiteilija, Taiteen edistämiskeskus

029 5330877

 

Taija Jyrkäs

tuottaja, Pohjoinen valokuvakeskus

040 1281150

« Takaisin uutisarkistoon