Pohjoisen kuvaajat osa 2 esittelee valokuvataiteilija Joel Karppasen

27.10.2020

Pohjoisen valokuvakeskuksen lanseeraamassa Pohjoisen kuvaajat -sarjassa nostetaan esille pohjoisen valokuvan kanssa työskenteleviä taiteilijoita ja valokuvaajia. Sarjan tavoitteena on tehdä heidän taiteellista tuotantoaan laajemmin tunnetuksi ja näkyväksi.

Pohjoisen kuvaajat–sarjan toisessa osassa esitellään valokuvataiteilija Joel Karppanen. Oululaislähtöinen Karppanen on tunnettu vuosina 2016-2017 kuvatusta Suomalaisesta pastoraalista. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan pienen Karikannan kylän elämästä ja maaseudun rakennemuutoksesta kertonut teos julkaistiin valokuvataidekirjana vuonna 2018, ja se on kiertänyt merkittävissä näyttelyissä myös ulkomailla. Karppasen viimeisin teoskokonaisuus Alhaisolauluja on nähty mm. Aineen taidemuseolla Torniossa sekä Galleria Halmetojassa Helsingissä. Karppanen lukeutuu 2010-luvun kiinnostavimpiin nuoriin taiteilijoihin. Hänet on palkittu muun muassa Uusi Kuvajournalisti- ja Jouko Lehtolan Säätiön Nuori Sankari -palkinnoilla. 

Osana Pohjoisen kuvaajat –sarjaa Pohjoinen valokuvakeskus järjestää yleisölle avoimia keskustelutilaisuuksia ja perjantaina 30.10. klo 17 alkavassa keskustelussa taiteilijavieraaksi saadaan Joel Karppanen. Keskustelutilaisuus järjestetään kulttuuritalo Valveella ja Zoomissa (https://zoom.us/j/93170015288) Keskustelutilaisuudessa kuullaan taiteilijan meneillään olevista projekteista.

Pohjoisen kuvaajat sarjan toinen osa on nähtävillä Pohjoisen valokuvakeskuksen YouTube-kanavalla osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=wei9D8AJsa8&t=3s

« Takaisin uutisarkistoon