Pohjoinen valokuvakeskus käynnistää Pohjoisen kuvaajia esittelevän yleisötilaisuuksien sarjan

21.08.2020

Pohjoisen kuvaajat -sarjassa nostetaan esille pohjoisen valokuvataiteilijoita ja valokuvaajia ja tehdään heidän taiteellista tuotantoaan tunnetuksi ja näkyväksi. Syksyllä järjestetään kaksi keskustelutilaisuutta, jossa taiteilijat itse esittelevät työskentelyään. Sarjassa julkaistaan myös taiteilijan videohaastattelu valokuvakeskuksen sosiaalisen median kanavilla.

Pohjoisen kuvaajat –sarjan aloittaa Pohjoisen valokuvakeskuksen hallituksen puheenjohtaja valokuvataiteilija Kati Leinonen syyskuun 2 päivänä klo 17.  tilaisuus järjestetään Kulttuuritalo Valveella, jossa Kulttuuritalo Valveen Valvegalleriassa on myös esillä Leinosen ”Vastapuu” -näyttely 20.9. saakka.  Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kati Leinonen (s. 1974) on Oulussa asuva valokuvataiteilija, joka työskentelee monipuolisesti valokuvan ja videon parissa. Leinonen on opiskellut valokuvaa London College of Printingissä (BA) ja audiovisuaalista mediakulttuuria Lapin yliopistossa (TaM). Hänen töitään on ollut esillä yksityisnäyttelyissä muun muassa Oulun taidemuseossa, Hippolytessä, Pohjoisessa valokuvakeskuksessa, Nykyajassa, Suomen valokuvataiteen museon Projekti-tilassa sekä lukuisissa ryhmänäyttelyissä kuten Taylor Wessing Photographic Portrait Prize 2018 -näyttelyssä Lontoon National Portrait Galleriassa.

« Takaisin uutisarkistoon