Pohjoinen valokuvakeskus etsii toiminnanjohtajaa

07.12.2020

Pohjoinen valokuvakeskus on Suomen pohjoisin valokuvakeskus, jonka tehtävänä on edistää valokuvataidetta ja siihen liittyvää kulttuuria valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Keskuksen näkyvintä toimintaa ovat valokuvataidenäyttelyt. Keskuksen toiminta-alueena on koko Pohjois-Suomi ja sen toimipaikka kulttuuritalo Valveella Oulussa.

Pitkäaikaisen toiminnanjohtajamme siirtyessä toisiin tehtäviin haemme Pohjoiselle Valokuvakeskukselle toiminnanjohtajaa. Toiminnanjohtaja vastaa yhdistyksen toiminnan operatiivisesta johtamisesta ja kehittämisestä: erityisesti varainhankinnasta, sopimuksista, yhteiskuntasuhteista, henkilöstöstä, viestinnästä, taloushallinnosta ja raportoinneista. Hän hoitaa yhteydet mm. kunnallisiin ja valtiollisiin elimiin sekä ulkomaalaisiin yhteistyökumppaneihin. Hän on keskuksen henkilökunnan esimiehenä ja toimii esittelijänä hallituksen kokouksissa. Hän suunnittelee ja organisoi valokuvakeskuksen ohjelmistoa ja toimintaa sekä hoitaa erilaisia asiantuntijatehtäviä.

 

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää

Kulttuurialan tuntemusta ja monipuolisia paikallisia, valtakunnallisia sekä kansainvälisiä verkostoja.
Vahvaa talousosaamista ja kokemusta yhdistyksen toiminnan johtamisesta. 
Kotimaisten ja kansainvälisten rahoitusmekanismien tuntemusta.
Kokemusta hankehallinnosta.
Kokemusta näyttelyiden järjestämisestä ja kuratoinnista.
Valokuvataiteen ja/tai visuaalisten taiteiden kentän tuntemusta.
Soveltuvaa korkeakoulututkintoa.
Sujuvaa suullista ja kirjallista suomen ja englannin kielen taitoa, muu kielitaito on eduksi.
Hyviä sosiaalisia ja viestinnällisiä valmiuksia sekä ulospäin suuntautunutta asennetta.
Kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja paineensietokykyä.


Tarjolla on näköalapaikka suomalaisen valokuvataiteen ja kulttuurialan kenttään sekä niiden kehittämiseen ja edistämiseen. Työsuhde on kokoaikainen ja vakituinen, ja se alkaa sopimuksen mukaan vuoden 2021 alkupuolella. 

 

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo 31.12.2020 klo 20:00 mennessä osoitteeseen . Hakemusten perusteella osalle hakijoista lähetetään ennakkotehtävä palautettavaksi 10.1.2021 mennessä. Haastateltavat kutsutaan ennakkotehtävän ja hakemusten perusteella. Haastattelut järjestetään pe 15.1.2021. Haastatteluun valituille ilmoitetaan 13.1.2021 mennessä. Haastattelut voidaan järjestää myös etäyhteyksin. 

 

Lisätietoja antaa Pohjoisen valokuvakeskuksen hallituksen puheenjohtaja Kati Leinonen  / 040 725 2532

« Takaisin uutisarkistoon