Täydennyshaku 11.5. – 10.6.2020 Islannin ryhmäresidenssiin

08.05.2020

Koronapandemian vuoksi aiemmin suunnittelu ryhmäresidenssi elokuussa 2020 Islantiin on siirretty kesäkuulle 2021. Pohjoinen valokuvakeskus, Taiteen edistämiskeskus ja SÌM avaavat uuden hakukierroksen Korpúlfsstaðirin ryhmäresidenssiin. Aiemmalla hakukierroksella jätetyt hakemukset ovat edelleen mukana.

Residenssijakso on suunnattu 2–3 hengen työryhmille, jotka identifioituvat pohjoiseen, ovat pohjoissuomalaisia tai joiden työskentelyssä on vahva kytkös Pohjois-Suomeen. 

Residenssiin haetaan monitaiteisia ja taiteidenvälisiä yhteistyöprojekteja. Ryhmän kokoonpanossa vähintään yhden tulee olla valokuvataiteilija, mutta ryhmä voi myös muodostua yhteistä projektia toteuttavista valokuvataiteilijoista.

Residenssi on kesäkuussa 2021. Residenssiin valitulle työryhmälle maksetaan 1500 euron suuruinen kokonaiskorvaus elinkustannuksia ja materiaaleja varten. Lisäksi maksetaan residenssimaksu sekä matkat Suomesta Islantiin ja takaisin.

Hakuohjeet: 

Hakemuksessa tulee olla englanniksi:

  1. Työsuunnitelma yhteistyöstä
  2. Ryhmän jäsenten ansioluetteloiden tiivistelmät 
  3. Mahdolliset kuvanäytteet 3 – 5 kpl, joko suunnitellusta projektista tai aiemmista.

Hakemus tulee olla yhtenä .pdf tiedostona ja tiedoston koko tulee olla max. 8 M. Hakemukset lähetetään sähköpostilla alla@photonorth.fi.

Haku päättyy keskiviikkona 10.6. klo 16:00.  

Valinnan residenssijaksolle tekevät Pohjoinen valokuvakeskus ja SÍM. Valinnasta tiedotetaan elokuun 2020 alussa. 

Taiteilijoiden liikkuvuutta edistävä projekti on osa Taiken aloittamaa residenssiyhteistyön kehittämistoimintaa, jonka tavoitteena on tarjota taiteilijoille matalan kynnyksen residenssijaksoja ja näin edistää kansainvälistymistä. Nyt käynnistyvässä työryhmäresidenssikokeilussa Pohjoinen valokuvakeskus on yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa varannut kesäkuuksi 2021 residenssijakson työryhmälle SÍM:in residenssistä Reykjavikin liepeiltä Korpúlfsstaðirista.

SÍM on islantilaisten visuaalisten taiteiden yhdistys, jolla on Reykjavikin alueella kaksi residenssiä. Nyt varatut jaksot toteutuvat Korpúlfsstaðir-residenssissä, joka sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Reykjavikin keskustasta. Residenssi on varattu kesäkuuksi 2021 kokonaisuudessaan (kolme makuuhuonetta, keittiö ja työtila) taiteilijaryhmän käyttöön.

 

Lisätietoa residenssistä: https://www.sim-residency.info/korpulfsstadir

 

Hakuprosessiin liittyviin kysymyksiin vastaa: 

Alla Räisänen, Pohjoinen valokuvakeskus

Puh. 040 72 72 135

E-mail: alla@photonorth.fi

 

Residenssiä koskeviin kysymyksiin vastaa: 

Malla Alatalo
Taiteen edistämiskeskus

0295 330 859

« Takaisin uutisarkistoon