Valtakunnallinen Kenen luonto? -hanke etsii uudenlaisia luontotulkintoja

Maamme kaikkien aikojen laajimman luonnon valokuvaamiseen keskittyvän hankkeen avoin haku avautuu torstaina 13.2.2020 ja on avoinna reilun kuukauden ajan. Oulusta elokuussa käynnistyvä hanke etsii uudenlaisia luontotulkintoja ja yhdistää tekijöitä ilmastonmuutoksen aikakaudella. Osallistumaan kutsutaan mahdollisimman monipuolinen joukko valokuvataiteilijoita ja luontokuvaajia. Hanketta ovat toteuttamassa Pohjoinen valokuvakeskus, Suomen valokuvataiteen museo, Suomen ammattiluontokuvaajat ry sekä Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Kenen luonto? Keskustelun avaus -tapahtuma, johon sisältyy näyttely ja seminaari avautuu Pohjoisessa valokuvakeskuksessa, Oulussa 15.8.2020. Näyttely on esillä Oulussa 16.8.-20.9.2020, jonka jälkeen se lähtee kiertämään valokuvakeskuksia eripuolille Suomea. Erilaisia tapahtumia käsittävä kolmivuotinen hanke huipentuu Suomen valokuvataiteen museossa syksyllä 2022. Hankkeen kuraattorina toimii taide-, luonto- ja ympäristökuvauksen dosentti TaT Juha Suonpää.

Valtakunnallisen Kenen luonto? -hankkeen tavoitteena on yhdistää valokuvataiteilijat ja luontokuvaajat ja eri ikäiset luonnosta kiinnostuneet ihmiset yhdessä pohtimaan uutta kuvaa luonnosta sekä sen roolia yhteiskunnallisen keskustelun herättäjänä. Kenen luonto? -hankkeen ajatuksena on synnyttää ja kiihdyttää positiivisia reaktioita sekä muutosta kohti kestävämpää kehitystä. Hanke puhuu luonnon puolesta, nostaa esiin huippuosaamista ja etsii uudenlaisia ammatillisia mahdollisuuksia toimia luontokuvaajana tai valokuvataiteilijana. Sen keskeisinä teemoina ovat muutos, mukautuminen ja toivo.

 

Kenen luonto? haku auki 13.2.2020-16.3.2020. Katso hakuohjeet täältä.

lisätietoja:

toiminnanjohtaja Alla Räisänen, PVK:   p. 040 7272 135

läänintaiteilija Marko Hämäläinen, Taike: p. 0295 330 834