Iina Esko, Metamorphism

08.03.2014 - 13.04.2014

 

Iina Esko

Metamorphism,  8.3.-13.4.2014

Pohjoinen valokuvakeskus, Hallituskatu 7, Oulu

Avajaiset perjantaina 7.3. klo 18:00.

Taiteilija on läsnä avajaisissa.

 

Iina Eskon Metamorphism -sarja esittää paikan ja ajan toisin kuin ihmissilmää jäljittelevä kamera ne yleensä toisintaa. Työt ovat kuitenkin valokuvia, suoria todisteita siitä mitä tapahtuu kun valo heijastuu kohteesta ja piirtää kuvan filmille.

Eskon lähtökohtana on kysymys siitä minkälainen dokumentti valokuva itse asiassa on. Esko toteaa, etteivät vakiintuneet näkemisen tavat ole ainoita mahdollisia, eivätkä sen todempia kuin vaihtoehtoisetkaan. Kamera rajaa, litistää, pysäyttää. Sen tuottama kuva on jotain aivan muuta kuin tuntuva, maistuva ja muuttuva todellisuus.

Iina Eskon Metamorphism -sarjan kuvien materiaalina ovat kaupunkinäkymät, mutta kuvapinnan hajotessa maisemien tarkat sijainnit menettävät merkityksensä. Muutos todellisuuden pysyvänä elementtinä nousee esille.

Työt on kuvattu värifilmille itse kootulla neulanreikäkameralla, jossa on tavallisen yhden aukon sijasta useita aukkoja. Nämä useat reiät muuntavat kuvan kohteena olevat maisemat epäesittäväksi. Sarjaa on kuvattu viidessä maassa ja kymmenessä eri kaupungissa.

Iina Esko (s.1985) on helsinkiläinen valokuvaaja, jolle taide on pohdintaa vailla lopullisia vastauksia. Värien ja tekstuurien kautta syntyvät tunnelmat ovat tärkeässä roolissa hänen työssään. Esko on valmistunut Turun Taideakatemiasta 2010. Metamorphism Pohjoisessa valokuvakeskuksessa on hänen neljäs yksityisnäyttelynsä.

Yhteydet: Toiminnanjohtaja Alla Räisänen, p. 040 7272135, alla@photonorth.fi

 

 

Portfolio