Inkeri Jäntti: Mono no Aware

16.08.2017 - 25.09.2017

Avajaiset keskiviikkona 16.8. klo 16 Oulunsalon kirjastossa

Oulunsalo Soi –musiikkijuhlien Vuoden Kuvataiteilija vuonna 2017 on Inkeri Jäntti. Inkeri Jäntiltä nähdään Oulunsalon kirjastossa musiikkijuhlien yhteydessä Mono no Aware-niminen näyttely.

Mono no Aware -näyttely koostuu Japanissa syksyllä 2016 kuvatuista teoksista. ”Mono no aware” on japanilainen käsite, joka vapaasti suomennettuna kuvastaa hetken haikeutta.  ”Se on se lyhytikäinen, suloisen melankolian tunne, jonka kokee, kun näkee jotain kaunista, mutta hetkellistä.”

Oululaisvalokuvaaja Inkeri Jäntti valmistui medianomiksi Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2013. Jäntti kuvaa niin spontaaneja hetkiä kuin lavastettujakin muotokuvia. Jäntille on tärkeää oivaltaa uutta ja vangita salattuja näkökulmia. Erityisesti hylätyt talot ja unohdetut epäpaikat löytävät tiensä Jäntin kuviin.

Syksyllä 2016 Jäntti matkusti Japaniin Studio Kura residenssiin, jossa hän kuvasi Mono no Aware -näyttelyn teokset. Valokuvaamisen lisäksi Jäntti on toiminut tuottajana ja käsikirjoittajana. Jäntti on työskennellyt useana vuonna myös Oulunsalo Soi –musiikkijuhlien festivaalikuvaajana.

Vuoden kuvataiteilija -näyttely tuotetaan Oulunsalo soi – musiikkijuhlien, Oulun Juhlaviikkojen ja Pohjoisen valokuvakeskuksen yhteistyönä.

www.inkeri-jantti.com

www.oulunsalosoi.fi

www.oulunjuhlaviikot.fi 

Portfolio