Inner and Outer Landscapes

23.05.2015 - 28.06.2015

JOHAN BERGSTRÖM [SE]
TONJE BØE BIRKELAND [NO]
ANNI LEPPÄLÄ
[FI]
INGVAR HÖGNI RAGNARSSON
[IS]
DITTE KNUS TØNNESEN [DK]

 

Taiteilijatapaaminen 22.5. klo 17                           

Avajaiset 22.5. klo 18

Näyttely avoinna joka päivä 10-20

 

Maisema, urbaani maisema, mielenmaisema. Maisema voi olla romanttinen idea, historiallinen kategoria, myyttinen taru tai tekninen rakennelma. Inner and Outer Landscapes –näyttelyn viiden nuoren pohjoismaisen taiteilijan töissä tarkastellaan ulkoisen ja sisäisen maiseman suhdetta. Taiteilijat tulkitsevat maisemaa  nyt ja menneisyydessä sekä luovat yhteyksiä pohjoisten maisemien ja etäisten ympäristöjen välille.

Romanttisen, mystisen, lavastetun ja konseptuaalisen rajamailla taiteilijat paljastavat katsojalle erilaisia maailmoja ja kysymyksiä siitä, miten maisema ymmärretään samoin kuin siitä, miten elämme yhteydessä luonnon kanssa –vai elämmekö?

Maiseman kuvaaminen on taiteen historiassa hyvin tunnettu ja paljon käsitelty aihe. Sitä käytetään usein kun tutkitaan ihmisen ja luonnon suhdetta, jossa luonnonmaisema edustaa romanttista ideaalia ja kaipuuta johonkin aitoon ja luonnolliseen. Näyttelyn taiteilijat kyseenalaistavat romanttisia käsityksiä, luovat uusia monumentaalisia näyttämöitä ja lavastavat tarinoita ihmiskunnasta luonnon keskellä sekä paljastavat maiseman rekonstruoituna.

Inner and Outer Landscapes on osa Pohjoisen valokuvakeskuksen koordinoiman pohjoismaisen Nordic Photography Network –verkoston toimintaa.  Se nähdään syyskuussa Tukholmassa vuoden 2015 pohjoismaisen valokuvataidetapahtuma WEEK 37:n ohjelmistossa.

Inner and Outer Landscapes kuuluu tanskalaisen Fotografisk Center:n verkostoprojektiin, jossa sekä näyttely että Nordic Exchange-blogi (nordicexchange.net) tarkastelevat nuorta pohjoismaista valokuvataidetta sekä nuoria valokuvataiteilijoita Pohjoismaissa. Näyttelyn on kuratoinut taidehistorioitsija Kirstine Schiess Höjmose yhteistyössä Fotografisk Center:n kanssa. Näyttelyä ovat tukeneet Pohjoismainen Kulttuurirahasto, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Frame Visuaalisen Taiteen Keskus, Letterstedtska Föreningen, Norsk Kulturrad, Københavns Billedkunstudvalg, The Danish Arts Foundation, Danish Art Workshops sekä OCA Office for Contemporary Art Norway and DJ:Fotograferne.

 

Lisätiedot: Julia Heikkinen,

Portfolio

  • Photo: Anni Leppälä