Karoliina Paappa: Tyttö ja tiikeri

09.08.2014 - 07.09.2014

Oulunsalo soi - vuoden kuvataiteilija: näyttely Oulunsalon kirjastossa 01.08.-31.8.

Pohjoinen valokuvakeskus 09.08.-07.09.

Karoliina Paapan tarinallisessa näyttelyssä “Tyttö ja tiikeri” kiiltokuvat heräävät henkiin. Paapan valokuvateokset on kuvattu installoiduissa tiloissa, joihin taiteilija on rakentanut mielenmaisemia kiiltokuvasuurennoksista ja readymade -esineistä. Naamioihin puetut mallit ovat asettuneet osaksi kyyhkysten ja tiikereiden maailmaa. Valokuviin rakennetut kohtaukset vievät katsojan tunteiden ja muistojen maisemaan.

Sarjan teoksissa toistuvat tarinallisuus, kokemuksellisuus, maaginen realismi ja tunteen suhde arkkitehtoriseen tilaan. Kuvissa leikitellään useilla elementeillä, jotka yhdistyessään arkimaisemaan muodostavat eräänlaisia scene surreal -asetelmia. Paappa käsittelee teoksissaan muutoksen ja ajattomuuden suhdetta sekä ihmisen erillisyyden kokemusta itsestään. 

Paapan teoksia ei ole käsitelty kuvankäsittelyohjelmilla.

Karoliina Paappa [s.1983.] on valokuvaukseen ja installaatiotaiteeseen erikoistunut kuvataiteilija. Paappa valmistui kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta keväällä 2012. Hänen teoksiaan on ollut esillä esimerkiksi Etelä-Koreassa, Puolassa, Virossa, Ruotsissa, Saksassa ja Kreikassa.