Kuukauden Kuvat/ Aini Pihlajaniemi: Muista elää

05.03.2018 - 03.04.2018

Aika kuluu, aika kuluttaa.

Elämä on ohikiitäviä hetkiä, kasvamista ja irti päästämistä;

menetystä – kulkemista kohti vääjäämätöntä.

Lasta katsellessa menetyksen läsnäolon voi tuntea varsin hyvin.

Lapsi kasvaa, kohta jo päästää irti. Pian tätä hetkeä ei enää voi tavoittaa.

Kuinka kuulas ja elinvoimainen onkaan pienen lapsen iho; on vain pikkuisia naarmuja ja kolhuja, jotka kertovat menneistä hetkistä.

Kuinka kirkas ja terävä onkaan lapsen katse; on vain ripaus muistoja kuluneista hetkistä ja aivan valtava määrä haaveita tulevista.

”Valokuvaus on minulle yksi tärkeimmistä välineistä taiteellisessa työskentelyssäni. Töissäni käsittelen ihmisen elämänkaaren vaiheita tunteiden ja muistojen kautta. Kuvien aiheet kumpuavat usein tavallisista, päivittäisistä havainnoista, kokemuksista ja ajatuksista. Minulla on pieniä lapsia, joten arki on keskittynyt suureksi osaksi kodin ympärille ja aikaa omien päänsisäisten ajatusten pohdiskeluun on runsaasti.

Valokuvieni pääosassa on lähes poikkeuksetta ihminen. Haluan näyttää elämän jättämät jäljet. Ihon arvet, naarmut ja virheet ovat ehtymätön inspiraationlähde. Valokuva ei ole vain näyte yhdestä hetkestä, se sisältää paljon enemmän kuin vain sillä hetkellä näkyvää, siihen voi kiteytyä kokonainen sukuhistoria, puhumattakaan tulevaisuuden haaveista, sattumista ja kohtaloista.”

 

Muista elää (Remember you are alive), 2015

Portfolio

  • Muista elää (Remember you are alive), 2015
  • Maailmalle haluat (You want to know the world), 2015
  • Tämä on tosin lauseeni (This is my truest sentence), 2015
  • Iiska 7-vuotiaana (Iiska at 7), 2015
  • Santtu 5-vuotiaana (Santtu at 5), 2015