Kuukauden kuvat / Anssi Jokiranta: Metsä meidän jälkeemme

02.09.2019 - 29.09.2019

Näyttely esitellään kulttuuritalo Valveen Kiertelemättä -näyttelyopastuksen yhteydessä 5.9. Paikalla on toimittaja Jenni Räinä, joka on ollut tekemässä Metsä meidän jälkeemme -kirjaa. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Metsä meidän jälkeemme -valokuvanäyttely sekä toukokuussa 2019 julkaistu samanniminen kirja käsittelevät Suomen metsiä luonnon monimuotoisuuden, talouden ja ilmastonmuutoksen näkökulmista. 

Suomen metsät elävät kriittisiä aikoja ja keskustelu metsien käytöstä käy kuumana. Hallitus on tavoitellut ennätyssuuria hakkuumääriä, mutta tutkijoiden mukaan lisähakkuut pienentäisivät Suomen metsien hiilinielua. Ilmastonmuutos on asettanut metsien käytölle uudenlaisia paineita. Suomen metsistä suurin on talousmetsää ja luonnontilaisen metsän osuus on marginaalinen.

Valtio omistaa metsistämme noin kolmanneksen. Yksityisiä metsänomistajia on yli 600 000. Suomalaisten yksityismetsänomistajien keskuudessa on käynnissä sukupolvenvaihdos. Miten uusi metsänomistaja voi tietää, mitä metsillään tekee ja mihin hänen metsiinsä tekemänsä toimet vaikuttavat, kun tutkijoiden ja päättäjien viesti asiasta on ristiriitainen? Näyttelyn kuvat herättelevät miettimään minkälainen on metsä meidän jälkeemme.

Anssi Jokiranta on Rovaniemellä asuva valokuvaaja ja videontekijä. Hän työskentelee sanomalehti Lapin Kansassa. 

Anssi Jokiranta: Metsä meidän jälkeemme

Portfolio

  • Anssi Jokiranta: Metsä meidän jälkeemme
  • Anssi Jokiranta: Metsä meidän jälkeemme