Kuukauden kuvat/ Riitta Attila, Linda Sainio ja Anu Tossavainen: Suon tuntu

10.02.2020 - 08.03.2020

Suo on suomalaista lähellä, mutta se ei houkuttele uljaudellaan tai mahtipontisuudellaan. Se on jäänyt metsän ja järven tarinoiden varjoon, vaikka peittääkin Suomen pinta-alasta kolmannesosan. Unohdettu suo on luonnontuotteiden aarreaitta, hiilinielu, kansantarinoiden ja loitsujen tyyssija sekä ympäristössä ja luonnossa tapahtuvan muutoksen varasto. Suon voi nähdä kuvastavan kerroksellisuudessaan myös ihmisen alitajuntaa.

Suo on kolmen taiteilijan, Riitta Attilan, Linda Sainio ja Anu Tossavaisen innoituksen lähde. Suon tuntu on syntynyt suokertomusten ja suokokemusten laajasta mosaiikista. Se on jatkumoa Suo Parantaa -nimiselle taideperustaiselle projektille, jonka pohjalta on syntynyt kaksi näyttelyä. Suossa on kerroksia ja myös nämä näyttelyt ovat jatkaneet kerrostumistaan. Taiteilijat tarkastelivat aluksi viiden perinnehoitajan suokokemuksia, ja inspiroituivat tutkimaan omia suokokemuksiaan.

Suo sisältää runsaasti erilaisia elementtejä. Se hoitaa, ravitsee, pelottaa ja on samaan aikaan paljas ja tiheä. Suon tuntu tarkastelee suon moninaista kohtaamista: sen kiehtovaa, omalakista veden ja maan välitilaa sekä yksityiskohtia, jotka paljastuvat sille, joka antautuu suolle.

 

Äiti meni rämeelle, suolle, käveli niin kauas suolle kuin pääsi ja huusi ääneen.

 

 

 

www.lindasainio.com

www.anutossavainen.com

Linda Sainio: Suon tuntu

Portfolio

  • Riitta Attila: Suon tuntu
  • Anu Tossavainen: Suon tuntu