Kuukauden Kuvat/ Juuso Haarala: Hengähdyksiä

03.04.2017 - 01.05.2017

Näyttely koostuu henkäyksenmittaisista pysäytyskuvista urbaania maisemaa ja sen omiin askareisiinsa uppoutuneita kulkijoita. Hengähdyksiä tutkailee yksilön paikkaa ihmisen luomassa maisemassa, sinne katoamista. Yksinäistä melankoliaa, kiirettä, matkantekoa, terapiaa, arkea, leikkiä ja seikkailuja. 

Toisella tasolla näyttelyn luominen on ollut minulle itselleni sarja hengähdyksiä – irtiottoja arjen rutiineista, pysähtyneitä hetkiä lomanvieton ohessa, meditatiivisia kuljeskeluja, ajan ja paikan kadottamista. Jokainen kuva elää ja kertoo omaa tarinaansa, joka on avoin katsojan tulkinnoille. Jokaisen kuvan taustalla on myös jollain tavalla merkittävä hetki omasta historiastani.

Ammatikseni valokuvaavana ja valokuvausta opettavana olen tottunut olemaan läsnä ja myös ohjaamaan kuvien syntyä. Hengähdyksiä on tarjonnut mahdollisuuden antaa sattumalle ohjat ja etääntyä aktiivisesta toimijasta tarkkailijan ja dokumentoijan rooliin.

Olen opiskeluvuosien jälkeen Ouluun asettunut valokuvauksen moniosaaja, Suomea opintojen perässä kiertänyt, alkujaan oulaistelainen. Innostuin valokuvaamisesta 2000-luvun alkumetreillä, lukion jälkeen. Ensin valokuvaus oli rakas harrastus, mutta kandidaatin tutkielman jälkeen, kun toimittajuus ei tuntunutkaan ihan omalta suunnalta, päätin tehdä siitä ammatin. Valokuvauksella on syvä ja merkittävä rooli elämässäni työn lisäksi myös yhtenä luomisen muotona ja itseilmaisun kanavana.

 

Löydä minut:

www.juusohaarala.fi 

www.instagram.com/juusoshoo

Portfolio