Kuukauden kuvat / Sakari Vierola: ~ 2000 jKr.

02.12.2020 - 28.04.2021

N 2000 vuotta jKr. on satunnaisten kuvien sarja, jonka teokset ovat tallentuneet hetkissä. Kuvista on syntynyt luontevasti ja yllättäväsi uskontoa ja sen näkymistä käsittelevä sarja. Näyttely nostaa esiin yksityiskohtia siitä miten uskonto näkyy arjessamme ja miten me kukin yksilöinä siihen reagoimme vai reagoimmeko mitenkään.

Sarjassa viimeisimpänä kuvattu kuva on vuodelta 2019. Kuvassa on homevaurioisen kunnantalon portaille rakennettu jouluseimi, jonka edustalla kaksi poikaa lukevat kuin kymmentä ”Älä koske, älä riko. Laula joululaulu”. Yhdessä näyttelyn teoksista on tallennettu mies, joka tekee valintaa kaustislaisessa kesäyössä makkaran ja Jeesuksen välillä. Vierolan kuvaamat hetket ovat kuin kurkistuksia ihmisen suhteesta uskontoon.

Sakari Vierola (s. 1954, Teuva) on torniolainen valokuvaaja. ”Ensimmäisen valokuvaushetkeni, jonka muistan, oli aurinkoisena heinäkuun päivän Teuvan urheilukentällä vuonna 1966. Kultamitalimies, keihäänheittäjä, jousiampuja, viihdetaiteilija, Suomielokuvatähti, reppureissumies jne. Tapio Rautavaara sanoi "Kuules poika, älä ota kuvaa vasten aurinkoa". Niinpä vaihdoimme asemia ja näin taustalle tallentui myös viljavaraston kalteva torni - kelvollinen dokumentaarinen henkilökuva.”

Dokumentaarinen kuvakerronta on Vierolalle tänäkin päivänä mieluisinta hengittää. Valokuvaus harrastuksena on kulkenut hänen mukanaan koko elämän ajan ja muodostunut myös ammattiksi. Vierola on valmistunut valokuvaajaksi Pirkanmaan taitokeskuksesta vuonna 2006.

Sakari Vierola

Portfolio

  • Sakari Vierola
  • Sakari Vierola