Kuukauden kuvat/ Tuula Fagerholm: Oodi esineille

01.04.2019 - 28.04.2019

”Olen koko aikuisikäni pitänyt Pablo Nerudan runosta ”Oodi esineille”. Siitä innostuneena aloin hiljalleen kuvata rakkaita esineitäni.

Pablo Nerudan tavoin minäkin rakastan esineitä. Ne muistuttavat minua suvustani, ystävistäni, läheisistäni. Niiden mukana palaan yhä uudelleen lapsuuteeni, menneisyyteeni, matkoilleni, siihen, mitä olin ja mitä olen. Ne ovat osa henkilöhistoriaani, osa minua. Esineitä kuvaamalla tallennan myös perheelleni sukuni perinteitä. Kun minua ei enää ole, kukaan ei ole kertomassa esineitteni tarinaa. Kuvat säilyvät.  

Koska rakastan myös kasveja, olen kuvannut niitä omasta puutarhastani ja luonnosta yhdessä esineitteni kanssa. Niihinkin liittyy monia muistoja, sillä minulla on puutarhassani kasveja, joita myös lapsuudenkodissani oli. Muistan tuoksut vuosikymmenien takaa. Muistan keskikesän kukkavainiot ja sen hurmion, kun kahlasin kukkaniityillä ihailemassa sen runsautta. 

Oululainen Tuula Fagerholm on eläkkeellä äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorin ammatista. Hän on suorittanut valokuvaajan ammattitutkinnon Tornion Ammattiopisto Lappiassa.

 

Tuula Fagerholm: Oodi esineille

Portfolio

  • Tuula Fagerholm: Oodi esineille
  • Tuula Fagerholm: Oodi esineille