Kuukauden kuvat / Adalmina Ollanketo: Sadunomainen Pohjola

05.08.2019 - 01.09.2019

Oululaisen Adalmina Ollankedon (s. 1995) valokuvat kertovat fantasianomaista tarinaa pohjoisen luonnosta. Villit linnut ovat vain muutaman sormenmitan päässä katsojasta kuin tietoisesti poseeraten. Tuima verikuu kumottaa talvisten puunlatvojen yllä.

Ollanketo luo kuvankäsittelyllä focus stacking -menetelmällä monikerroksisia maailmoja, joissa arkisten luontokokemusten elementit muuntuvat taianomaisiksi kokonaisuuksiksi. Kuvat liikkuvat luontokuvan ja tarinankerronnan välimaastossa. 

Ollanketo kuvaa enimmäkseen ilta- ja yöaikaan. “Öinen luonto on erilainen”, hän luonnehtii kuvausretkiään yön sydämeen. Yöaktiivisten lintujen äänet syrjäyttävät kaupunkimaiseman hälyn, ja ihmisen toiminnan jäljet katoavat tunneiksi kerrallaan. Kuvissa keskeisenä elementtinä näkyy usein suomalaisen kesäillan ja -yön vaaleanvihreä tai punertava valo.

Luontokuvien lisäksi Ollanketo kuvaa lemmikkieläimiä, muotokuvia ja tapahtumia. Ollanketo on kuvannut aktiivisesti jo yli kymmenen vuotta. Hän on valmistunut media-assistentiksi. 

 

Instagram: sarycia

 

Portfolio: adalminaollanketo.wixsite.com/portfolio

Adalmina Ollanketo: Sadunomainen Pohjola

Portfolio

  • Adalmina Ollanketo: Sadunomainen Pohjola
  • Adalmina Ollanketo: Sadunomainen Pohjola
  • Adalmina Ollanketo: Sadunomainen Pohjola