Lasse Lecklin: Expedition

06.12.2014 - 11.01.2015

Näyttely on avoinna joka päivä klo 10-20.

 

Perjantaina 5.12.2014

Taiteilijatapaaminen klo 17.00-18.00

Avajaiset klo 18.00-20.00 

Perjantaina taiteilija Lasse Lecklin sekä tutkimusryhmän jäsen, geologi Samuel Faucherre Kööpenhaminan yliopistosta kertovat työskentelystään Huippuvuorilla.

Taitelijatapaaminen ja avajaiset ovat kaikille avoimia. Tervetuloa!

 

Expedition on tutkimusmatka pohjoisen arktisille alueille. Valokuvataiteilija Lasse Lecklin on kuvannut kahden viime vuoden aikana Suomen ja Norjan Lapissa sekä Huippuvuorilla.

Näyttelyn kantava teema on ihmisen ja luonnon välinen suhde. Ihmisellä on tarve mitata ja tutkia, ihailla ja ymmärtää luontoa. Leckliniä kiinnostavat ihmisen jäljet luonnossa ja ihmisen toiminnan vaikutus ympäristöön.

Arktisiin alueisiin kohdistuu aiempaa enemmän huomiota, kun luonnonvaroja halutaan ottaa käyttöön ja resurssien hyödyntäminen nousee ajankohtaiseksi poliittiseksi kysymykseksi. Ilmastonmuutoksen myötä ikiroudan alueet näyttelevät suurta roolia maapallon tulevaisuudessa.

Aihe on vakava, sillä arktisten alueiden luonnon huikaiseva kauneus pitää sisällään myös suuria riskejä. Lecklinin lähestymistapa ei ole kuitenkaan saarnaava, vaan teoksissa on jylhää pohjoisen estetiikkaa ja toisaalta myös leikkisyyttä.

Näyttelyn teokset on toteutettu osin yhteistyössä luonnontieteilijöiden kanssa hyödyntäen tieteellistä ajattelua valokuvateoksissa niin, että taide ja tiede kohtaavat.

Lasse Lecklin (s. 1982) on helsinkiläinen valokuvataiteilija, joka on valmistunut taiteen kandidaatiksi vuonna 2010 ja viimeistelee parhaillaan valokuvataiteen maisteriopintojaan Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

Expedition on Lecklinin kolmas yksityisnäyttely, ja aiemmin hänen teoksiaan on esitetty lukuisissa ryhmänäyttelyissä ja festivaaleilla Suomen ohella mm. Etelä-Afrikassa, Ranskassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa.

Lisätietoja: www.lasselecklin.com

 

Näyttelyä ovat tukeneet: 

Pohjoismainen kulttuuripiste & Oskar Öflunds stiftelse  

 

Kuva: Lasse Lecklin, Sarkofagen, sarjasta Covering. 2014.

Portfolio

  • Lasse Lecklin, Sarkofagen, sarjasta Covering, 2014. Kehystetty pigmenttituloste, 100 x 100 cm.
  • Lasse Lecklin, Sverdruphamaren, sarjasta Covering, 2014. Kehystetty pigmenttituloste, 100 x 100 cm.
  • Lasse Lecklin, Torfjellet, sarjasta Covering, 2014. Kehystetty pigmenttituloste, 100 x 100 cm.