Nobuyuki Kobayashi: Portrait of Nature–Myriads of Gods

17.04.2014 - 18.05.2014

Portrait of Nature–Myriads of Gods

Oulu, Pohjoinen valokuvakeskus ja  Galleria Kajaste

Taiteilijatapaaminen klo 17:00

Avajaiset keskiviikkona 16.4. klo 18:00

Näyttelyn avaa apulaiskaupunginjohtaja Sinikka Salo

 

Yhteistyössä:
Japanin Suomen suurlähetystö, Oulun kaupunki, Business  Oulu, Pohjoinen Valokuvakesku ja galleria Kajaste. Kiitos Skandinavia-Japani Sasakawa-säätiölle tuesta taiteilijalle.

 ”Myriads of Gods” eli ”lukemattomia jumalia” on termi, joka kuvaa muinaista japanilaista tapaa kohdata ja käsitellä luontoa ja elämää. Termi kumpuaa ajatuksesta, että jumalia ja jumalattaria on kaikessa ja kaikkialla.

Ihmiset ovat aina tunteneet sekä kunnioitusta että pelkoa jumalia kohtaan. Modernin yhteiskunnan kehittyessä tämäntyyppinen ajattelu on alkanut haihtua. Luonnon kunnioittamisen unohtuessa sitä on alettu tuhota. Tämän teossarjan inspiraatio on syntynyt halusta tutkia ihmisen ja luonnon mahdollisuuksia tulla toimeen yhdessä sekä toiveesta välittää muinaisia opetuksia ja perinteitä eteenpäin.

Teossarjan kuvat eivät ole tietystä, erityisestä paikasta. Ne ovat tavallisista ympäristöistä asuinalueiden läheltä Japanista. Kobayashi haluaa muistuttaa, että jos luonnon tuhoaminen jatkuu pysähtymättä, tavallinen ympäristö saatetaan kadottaa.

Kobayashi korostaa luonnon herkkyyttä myös teknisessä toteutuksessaan. Hän kuvaa analogisesti ja käyttää töissänsä erityistä Washi-paperia. Washi-paperi on perinteinen, japanilainen käsintehty paperi. Paperin valmistustapa on ollut sama jo vuosisatojen ajan ja sanotaan, että Washi-paperi pysyy muuttumattomana vuosituhansien ajan. Tähän sisältyy ajatus, että käyttämällä tuhansia vuosia kestävää paperia on mahdollista siirtää pala tämän päivän luontoa tulevaisuuteen vaikka se muuten katoaisikin.

 Näyttely lähtee Oulusta kiertueelle valokuvakeskuksiin eri puolilla Suomea:

22.5. - 19.6. Lapua, Pohjanmaan valokuvakeskus

1.7. - 20.7. Kotkan valokuvakeskus

1.8. - 30.8. Fotocentrum Raaseborg

7.11.-14.12. Kuopio, VB-valokuvakeskus

Tammikuu 2015 Luovan valokuvauksen keskus, Jyväskylä


 

 

Portfolio