Oulunsalo Soi – Oulun seudun XVI musiikkijuhlien vuoden kuvataiteilija Mari Hokkanen

02.08.2013 - 03.09.2013

Mari Hokkanen

Flower performances 2.8. – 31.8.2013

Oulunsalon kirjasto, Kauppakeskus Kapteeni

Karhuojantie 2, Oulunsalo

Tervetuloa avajaisiin  torstaina 1.8. klo 18.00.

Taiteilija on läsnä avajaisissa.

Helsinkiläinen valokuvaaja  Mari Hokkanen kertoo tarinoita, jotka herättävät kysymyksiä. Tulkinnan monimerkityksisyys kiehtoo taiteilijaa, jonka teoksissa viestiä ei pakoteta katsojaan. Hokkasen valokuvat ovat performatiivisia omakuvia, joissa näkyy taiteilijan kiinnostus kerronnalliseen lähestymistapaan. Berliinissä, Tartossa ja Luxemburgissa esillä olleen Flower Performances -näyttelyn kuvissa päätön nainen asettuu osaksi vinksahtaneita kukka-asetelmia. Komiikka vaihtuu tragiikaksi ja takaisin. Hokkasen kuvat haluavat keskustella katsojan kanssa.

Hokkanen on pitänyt useita yksityis- ja ryhmänäyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla, ja hän oli mukana Nuoret taiteilijat 2011 -näyttelyssä Helsingin taidehallissa. Hokkasen työt ovat olleet esillä myös ammattitaiteilijoiden ryhmänäyttelyissä mm. Hyvinkään taidemuseossa ja Lahden taidemuseossa. Hokkasen ensimmäinen dokumentaarinen näyttely Visiting Burj el-Shemal oli esillä Helsingissä alkuvuodesta 2012. Se kertoi palestiinalaisten elämästä pakolaisleirillä Libanonissa.

Oulunsalo soi – Oulun seudun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Virpi Räisänen kuvaa Mari Hokkasen näyttelyä seuraavasti: Mari Hokkasen osin järkyttävää huumoria pursuavat kukkakuvat pysäyttävät ihmiset katsomaan ja ajattelemaan kaksi kertaa. Minusta tuntuu, että hänen teoksissaan on samaa hulluutta, jota itse yritän tuoda omassa esiintymisessäni esiin ja jota kaipaan musiikkiin. Taiteessa kuuluu olla päätöntä menoa!

 

Lisätietoja taiteilijasta: marihokkanen.blogspot.fi/

Näyttelyn ovat  järjestäneet Oulunsalo soi –  Oulun seudun musiikkijuhlat ja Pohjoinen valokuvakeskus ry.

Yhteydet:

Toiminnanjohtaja Alla Räisänen, p. 040 72 72 135

Festivaalijohtaja Jussi Vilkuna, p. 050 38 86 986

Pressikuva: Mari Hokkanen, Flower performances