Oulunsalo Soi, Pirjo Lempeä: Kuutarha

01.08.2018 - 30.08.2018

Avajaiset tiistaina 31.7. klo 17.30

Oulunsalo Soi –musiikkijuhlien Vuoden Kuvataiteilija vuonna 2018 on Pirjo Lempeä. Pirjo Lempeältä nähdään Oulunsalon kirjastossa musiikkijuhlien yhteydessä Kuutarha-niminen näyttely.

Lempeän syanotypioista koostuva Kuutarha-näyttely on esillä Oulunsalon kirjastossa Kauppakeskus Kapteenissa 1.8.-30.8.2018. Näyttelyn avajaiset ovat osa Oulunsalo Soi -festivaalin päätöspäivän ohjelmaa, mutta osaan teoksista pääsee tutustumaan jo ennen avajaisia festivaalin konserteissa. Festivaalin visuaalinen ilme pohjautuu tuttuun tapaan Vuoden kuvataiteilijan teoksiin. 

Kuutarhassa hehkuvat tutut kasvit salaperäisinä taikayön sinessä ja muhevan maan sävyissä. Näyttelyn kuvat ovat auringossa valotettuja syanotypiafotogrammeja erilaisille papereille. Samalla tekniikalla on tehty maailman ensimmäinen valokuvin kuvitettu kirja, biologi ja valokuvaaja Anna Atkinsin ”Photographs of British Algae: Cyanotype Impressions”.

Lempeä on viime vuosina keskittynyt taiteellisessa työskentelyssään vaihtoehtoisiin valokuvamenetelmiin, valokuviin ilman kameraa sekä syanotypia- ja kumiöljyvedostamiseen. ”Teen kuvia fotogrammitekniikalla asettamalla keräämiäni luonnonkasveja suoraan syanotypiapaperille, valotan kuvat auringossa, kehitän ja kiinnitän vedessä. Kasvit ovat negatiivejani.” Festivaalin aikana pääsee myös itse kokeilemaan Lempeän käyttämää tekniikkaa taiteilijan järjestämässä työpajassa.

Vuoden kuvataiteilija -näyttely tuotetaan Oulunsalo soi – musiikkijuhlien, Oulun Juhlaviikkojen ja Pohjoisen valokuvakeskuksen yhteistyönä.

 

Katso lisää: http://www.lempea.fi/

Pirjo Lempeä, Metsätähtitaivas

Portfolio