Rendezvous with Nature – tanskalaista nykyvalokuvaa

14.09.2013 - 20.10.2013

Pohjoinen valokuvakeskus, Rantagalleria, Hallituskatu 7, Kulttuuritalo Valve, Oulu

Taiteilijat:  Adam Jeppesen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Maja Ingerslev, Michelle Eistrup, Mette Bersang and Søren Dahlgaard. Kuraattori Beate Cegielska, Galleri Image.

Avajaiset perjantaina 13.9. klo 18. Avajaisissa Lilibeth Cuenca Rasmussenin live perfomanssiesitys.

Osa taiteilijoista ja kuraattori Cegielska ovat läsnä avajaisissa.

Taiteen ja luonnon välinen suhde on ollut taiteen historiassa mielenkiinnon kohteena kautta aikojen. Luonnonelementit ovat olleet  taiteen raaka-aineena ja luonto itsessään erilaisten ideoiden edistäjänä.

Aarhusissa toimivan Galleri Imagen johtaja Beate Cegielska on valinnut kuusi tanskalaistan nykyvalokuvaajaa näyttelykokonaisuuteen Rendezvous with Nature. Heistä jokainen käyttää luontoa ja luonnon elementtejä ilmaisemaan omia taiteellisia ajatuksiaan sekä henkilökohtaisia unelmiaan ja kokemuksiaan. Näyttelyn taiteilijat ymmärtävät luonnon paitsi taiteellisen ilmaisun välineenä niin myös taiteen edistäjänä. Heidän teoksena eivät pelkästään kuvaa luontoa vaan osoittavat miten he ovat hakeneet  luonnosta visuaalisen kuvastonsa uudistamista.

Näyttely Rendezvous with Nature avaa Pohjoisen valokuvakeskuksen uuden remontoidun Rantagallerian Kulttuuritalo Valveella Oulussa. Näyttely on osa Nordic Photography Network yhteistyötä, jota Pohjoinen valokuvakeskus koordinoi.  Verkostossa ovat mukana  Centrum för fotografi Tukholmasta, Förbundet frie fotografer ja Fotogalleriet Norjasta sekä Galleri Image Tanskasta. Näyttelyn yhteydessä on Nordic Photography Networkin tapaaminen Oulussa.

Pressikuva: Søren Dahlgaard