Saku Soukka: Sokea virta

01.11.2014 - 29.11.2014

Näyttely avoinna joka päivä klo 10-20

Perjantaina 31.10.2014 

Taiteilijatapaaminen klo 17:00-18:00

Avajaiset klo 18:00-20:00

Saku Soukka lukee itse kirjoittamiaan runoja näyttelyn avajaisissa.


Tervetuloa!

 

Saku Soukan näyttelyn "Sokea virta" lähtökohtana on henkilökohtaisuus, kokemuksellisuus ja havainnointi. Teosten aiheissa ja käänteissä ihmishahmot hahmottelevat eksistentialistisia kysymyksiä. Oma sijansa näyttelykokonaisuudessa on yksilöiden välisillä suhteilla, ja niiden hahmottelulla. Soukan teoksissa henkilökohtaisista aiheista tulee yleisiä ja toisinpäin.

“Valokuva-, video-, runo- ja installaatioteoksissani ajattomat teemat kuten rakkaus, pimeys, valo, kuolema jne. yhdistyvät enemmän aikaan sidottuihin teemoihin kuten globaalisuus ja läsnäolon pirstaloituminen sekä luonnollisen ja teollisen välinen kontrasti. Kyse on yksilön suhteesta kaikkeuteen, elämänvirtaan. Haen kaikkeudelle jonkinlaista tasapainoa ennen kaikkea henkilökohtaisella tasolla”, Soukka kuvaa teoksiaan.

Näyttelytilaan saapuessaan katsoja ympäröityy tilallisella kertomuksella, jossa kertomus nytkähtää aina kunkin teoksen kohdalla johonkin suuntaan. 

Saku Soukka [s.1982 Oulunsalossa] opiskelee viimeistä vuottaan Kuvataideakatemiassa. Soukan "Sokea virta" on hänen toinen yksityisnäyttelynsä. Näyttelyn teoksia on ollut aikaisemmin esillä ryhmänäyttelyissä esim. Emmassa Espoon modernin taiteen museossa, Suomen valokuvataiteen museossa, Kuvataideakatemian lopputyönäyttelyssä, Tent Academy Awardsissa Rotterdamissa Hollannissa sekä Studi aperti -festivaaleilla Amenossa Italiassa.


Lisätietoja: www.sakusoukka.com

Portfolio