Sami Parkkinen: Father and Son

04.08.2017 - 03.09.2017

avajaiset perjantaina 4.8. klo 17-19

“Tiedätkö miksi lapset hymyilevät niin paljon? Koska he näkevät vielä enkeleitä.”

Father and Son on isän ja pojan elämänmittainen projekti ja manifesti ihmisen ahneutta, materialismia, väkivaltaa ja kyynisyyttä vastaan. Sarjan teoksissa henkilökohtaiset tarinat luovat universaalin näkymän maailmasta ympärillämme.

Sami Parkkisen kuvat ja veistokset tutkivat ihmisen hengellisyyttä sekä tarvetta uudelleenmääritellä yhteiskuntaa ja ihmisyyttä. Kun Parkkisesta tuli isä viisi vuotta sitten, hän ymmärsi kuinka paljon lapset tuovat valoa elämään ja kuinka he auttavat aikuisia kehittymään vähemmän itsekkäiksi. Nämä havainnot sekä huoli tulevaisuudesta ovat olleet Father and Son –projektin tärkeimpiä lähtökohtia. Millaista maailmaa rakennamme lapsillemme? Millaisen perinnön jätämme heille?

“Olen kiinnostunut ihmisen henkisyydestä ja elämän syvemmästä tarkoituksesta. Father and Son –projektissani tutkin, kuinka eri tavoin voimme nähdä ympäröivän maailman. Näkeekö lapsi jotain sellaista, mitä aikuinen ei näe? Kadotammeko jotain kasvaessamme aikuisiksi? Onko aikuisille mahdollista herätä horroksesta ja saada palautettua mieleen ja ajatuksiin valoa ja kirkkautta?”

Father and Son –sarjan valokuvat ovat primitiivisiä graffitteja. Parkkisen poika piirtää värikynillä hänen valokuviensa päälle. Lapsi piirtää aikuisen maailman päälle. Parkkisen töissä lapsen vapaa jälki yhdistyy reaalimaailmasta systemaattisesti tehtyihin merkintöihin. Sarjaan kuuluu myös muotokuvia sekä veistoksia.

Sami Parkkinen (s.1974) on suomalainen valokuvaaja ja taiteilija. Hänen töitään on ollut esillä useissa gallerioissa ja museoissa eri puolilla Eurooppaa, mukaan lukien Lontoon National Portrait Gallery, Valokuvataiteen museo Helsingissä, Helsingin Taidehalli, Anna Ahmatova –museo Pietarissa sekä Rostock Kunsthalle Saksassa. Hänen töitään on sekä julkisissa että yksityisissä kokoelmissa.

 

www.samiparkkinen.com

 

 

 

It all comes back, 2015

Portfolio

  • It all comes back, 2015
  • Arvi,2014
  • Mountain, 2014
  • Forms of Anarchy, 2015