Wilma Hurskainen: The Woman Who Married a Horse

06.04.2013 - 28.04.2013

Tervetuloa avajaisiin pe 5.4. klo 18-20.

5.4. klo 17.00 Wilma Hurskaisen yleisöluento Pohjoisen valokuvakeskuksen Rantagalleriassa, Hallituskatu 7. Tervetuloa.

“Hevonen on taiteessa yleinen mutta merkityksiltään itseään alati täydentävä tai tulkintoja pakeneva, pikemminkin rikas kuin kulunut symboli. Osa sarjan The Woman Who Married a Horse teoksista viittaa suoraan suomalaisiin ja ulkomaalaisiin kansantarinoihin, joissa hevonen usein näyttelee tärkeää osaa auttaessaan löytämään kadonneen henkilön. Sarjan nimi on laina kiinalaisesta kansantarusta, joka kertoo silkin synnystä.

The Woman Who Married a Horse ammentaa visuaalisia viittauksiaan muun muassa tyttökirjojen maailmasta. Kuvien nuoret naiset jakavat umpimielisen todellisuutensa toisten elävien olentojen kanssa. Kuvissa ilmenee kaipuu suurten, vahvojen eläinten seuraan, halu hallita jotain itseä paljon voimakkaampaa. Sarjassa kiteytyy eräs taiteeni ominaislaatu: mahdollisuus leikkiä ja luoda jotakin, mikä ylittää arkipäiväisen visuaalisen maailmamme. Hevoset ja tytöt ovat samalla puolella, näkevät samoja unia.

Rantagallerian näyttelyssäni nähdään myös uusia, ensimmäistä kertaa esillä olevia teoksia.”

Wilma Hurskainen

—————————-

Wilma Hurskainen (s. 1979) on yksi tunnetuimmista nuoren polven suomalaisista valokuvataiteilijoista. Hän on opiskellut  valokuvausta Lahden Muotoiluopistossa  ja Taideteollisessa korkeakoulussa, josta valmistui v. 2007.  Hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla.  Hän on kansainvälisesti tunnetun Helsinki Schoolin taiteilijaryhmän  jäsen. Viimeksi Hurskaisen töitä Oulussa  on nähty Pohjoisessa valakuvakeskuksessa v. 2009. Hän on julkaissut myös valokuvateoksia, uusimpana  v. 2012 saksalaisen  Kerber Verlagin kustantama monografia Heiress.

 

Pressikuva: Wilma Hurskainen, The Woman Who Married a Horse