Tapahtumat

24.–25.10. klo 10-16:30 OHEISOHJELMA: Musta laatikko – neulanreikäkameratyöpaja

Pohjoinen valokuvakeskus

AIKA 24.–25.10. klo 10-16:30

Pohjoisen valokuvakeskuksen galleria

Pohjoisen valokuvakeskuksen gallerianäyttelyiden oheisohjelmisto sukeltaa syvemmälle näyttelyn sisälle luentojen, työpajojen ja keskustelujen kautta.

Lokakuussa sukelletaan syvemmälle valokuvataiteilija Ari Saarron näyttelyyn neulanreikäkameratyöpajan kautta. Saarto toteaa yhtenä erityisistä mielenkiinnon kohteistaan olevan ‘lo-fi:n’ ja ‘hi-fi:n’ yhdistäminen valokuvassa ja videossa, joka tarjoaa loputtomasti erilaisia mahdollisuuksia: kömpelöllä puisella kameralla halvalle valokuvapaperille otetut kuvat viimeistellään digitaalisella kuvankäsittelyllä ja vanukaspurkin kannen avulla kuvatut videot editoidaan kehittyneellä kuvankäsittely- sekä editointiohjelmalla. 

Työpajan vetäjinä ovat valon, tietotekniikan ja valokuvan kanssa työskentelevä taiteilija Timo Remes. Timon teoksia on nähty muun muassa Oulun taidemuseon ja Kulttuuriyhdistys Kulttuuribingo ry:n Rännigalleriassa sekä osana Pohjoisen valokuvakeskuksen Kuukauden kuvat ohjelmistoa sekä valokuvaaja Juha Korhonen, joka on toiminut muun muassa Limingan taidekoulun pitkäaikasena valokuvalinjan opettajana sekä ohjannut valokuvakursseja Oulu-Opiston alaisuudessa.

Työpajaan on 20 euron osallistumismaksu

Voit valmistautua halutessasi työpajaan keräämällä alumiinisia neulanreikälevyjä kuten jogurttipurkin kansia tai foliota. Lisäksi voit tuoda mukanasi sisältä mustaksi maalatun laatikon.

Työpajan vaatimat tarvikkeet ovat työpajassa valmiina.

Ilmoittaudu 21.10. mennessä osoitteeseen taija@photonorth.fi. Työpajaan otetaan kahdeksan.

 

TAITEILIJATAPAAMINEN
Pohjoisen kuvaajat: Joel Karppanen

perjantaina 30.10. klo 17, Kulttuuritalo Valve

 

 

Pohjoisen valokuvakeskuksen lanseeraamassa Pohjoisen kuvaajat  -sarjassa  nostetaan esille pohjoisen valokuvan kanssa työskenteleviä taiteilijoita ja valokuvaajia. Sarjan tavoitteena on tehdä heidän taiteellista tuotantoaan laajemmin tunnetuksi ja näkyväksi. 

Pohjoisen kuvaajat –sarjan toisessa osassa esitellään valokuvataiteilija Joel Karppanen. Oululaislähtöinen Karppanen on tunnettu vuosina 2016-2017 kuvatusta Suomalaisesta pastoraalista. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan pienen Karikannan kylän elämästä ja maaseudun rakennemuutoksesta kertonut teos julkaistiin valokuvataidekirjana vuonna 2018, ja se on kiertänyt merkittävissä näyttelyissä myös ulkomailla. Karppasen viimeisin teoskokonaisuus Alhaisolauluja on nähty mm. Aineen taidemuseolla Torniossa sekä Galleria Halmetojassa Helsingissä. Karppanen lukeutuu 2010-luvun kiinnostavimpiin nuoriin taiteilijoihin. Hänet on palkittu muun muassa Uusi Kuvajournalisti- ja Jouko Lehtolan Säätiön Nuori Sankari -palkinnoilla. 

Osana Pohjoisen kuvaajat –sarjaa Pohjoinen valokuvakeskus järjestää yleisölle avoimia keskustelutilaisuuksia ja perjantaina 30.10. klo 17 alkavassa keskustelussa taiteilijavieraaksi saadaan Joel Karppanen. Keskustelutilaisuus järjestetään Kulttuuritalo Valveella ja sitä on mahdollusta seurata myös etänä Pohjoisen valokuvakeskuksen sosiaalisen median kautta.

Vapaa pääsy.