Yhdistys

Pohjoinen valokuvakeskus ry – Nordliga fotocentret on vuonna 1987 perustettu alueellinen valokuvakeskus, jonka toiminta-alueena on koko Pohjois-Suomi.

Valokuvakeskuksen tehtävänä on valokuvataiteen edistäminen ja valokuvakulttuurista tiedottaminen. Valokuvakeskus järjestää koti- ja ulkomaisia valokuvanäyttelyitä, sekä järjestää erilaisia valokuvatyöpajoja ja seminaareja sekä organisoi ja koordinoi erilaisia valokuvataideprojekteja.

Pohjoinen valokuvakeskus toimii valokuvataiteen asiantuntijana toimialueellaan.

Pohjoinen valokuvakeskus ry:llä on yhteistyösopimus Oulun kaupungin kanssa. Valokuvakeskuksen toimintaa rahoittaa Oulun kaupungin ohella Taiteen edistämiskeskus. Rahoitusta haetaan vuosittain myös eri säätiöltä ja rahastoilta.

Henkilökunta

Toiminnanjohtaja, kuraattori  Alla Räisänen alla(at)photonorth.fi, +358 40 72 72 135

Tuottaja, tiedottaja  Julia Heikkinen julia(at)photonorth.fi, +358 40 12 81 150

Hallitus 2018