Yhdistys

Pohjoinen valokuvakeskus toimii valokuvataiteen edistäjänä ja asiantuntijana Pohjois-Suomessa ja Barentsin alueella. Toimintaan kuuluvat kotimaiset ja kansainväliset valokuvataiteen näyttelyt ja hankkeet. Lisäksi Pohjoinen valokuvakeskus tarjoaa maksutonta asiantuntija-apua valokuvataiteen parissa toimiville ja ylläpitää valokuvataiteen kirjastoa. Galleriatilat, toimisto ja kirjasto sijaitsevat Oulun keskustassa kulttuuritalo Valveella.

Pohjoinen valokuvakeskus ry:llä on yhteistyösopimus Oulun kaupungin kanssa. Valokuvakeskuksen toimintaa rahoittaa Oulun kaupungin ohella Taiteen edistämiskeskus. Rahoitusta haetaan vuosittain myös eri säätiöltä ja rahastoilta.

Yhdistys on perustettu vuonna 1987.

Henkilökunta

Toiminnanjohtaja, kuraattori  Alla Räisänen alla@photonorth.fi, +358 40 72 72 135

Tuottaja, tiedottaja  Iiris Tuisku iiris@photonorth.fi, +358 40 12 81 150

Tuottaja, tiedottaja  Julia Heikkinen, vanhempainvapaalla 31.1.2020 asti