Uutiset

Näyttelyhaku: Kuukauden kuvat 2023

23.9.2022

Photo North – Pohjoinen valokuvakeskus (PVK) ja Fotonordic etsivät Kuukaudet kuvat -näyttelyehdotuksia vuodelle 2023.  

Kulttuuritalo Valveen käytävägalleriassa sijaiseva näyttelytila on näytteilleasettajalle ilmainen. Etsimme näyttelyitä helmikuusta joulukuuhun 2023. Haku on avoin sekä ammattikuvaajille että aloitteleville valokuvaajille. Avoin haku: 1.–31.10.2022. Lähetä hakemuksesi Google Formin kautta suomeksi tai englanniksi. 

Vuodesta 2023 eteenpäin näyttelyajat ovat aiempaa pidempiä (max. kaksi (2) kuukautta) ja näyttelyn avajaiset pidetään samana päivänä kuin valokuvakeskuksen gallerian näyttelyn avajaiset. Lisäksi, max. viisi (5) teosta näytetään Fotonordic Helsinki -liikkeen (Mikonkatu 7, 00100 Helsinki) screeneiltä samanaikaisesti näyttelyn ajan. 

Näyttelyajat:    
11.2.–9.4.2023                       
15.4.–11.6.2023                     
17.6.–10.9.2023              
16.9.–12.11.2023                   
18.11.–21.1.2024   

Photo North – Pohjoinen valokuvakeskus ajaa tasa-arvoa valokuvataiteen alalla ja edustaa alan monimuotoisuutta. Otamme mielellämme vastaan hakemuksia eri ikäisiltä valokuvaajilta, jotka kuuluvat kielellisiin, kulttuurisiin tai muihin vähemmistöihin (esim. rodulliseen, sukupuoliseen, vammaisuuteen tai seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvään). Kaikki tieto käsitellään luottamuksellisesti. Vuodelle 2023 etsimme hakemuksia, jotka liittyvät jollain tavoin Pohjoiseen ja pohjoisuuteen (esim. hakija on kotoisin pohjoisesta tai käsittelee taiteellisessa tuotannossaan pohjoista). 

Kuukauden kuvien valitsijaryhmään kuuluvat Veera Uutinen (Operatiivinen johtaja, Fotonordic), Darja Zaitsev (toiminnanjohtaja, kuraattori, PVK) ja Taija Jyrkäs (tuottaja, PVK). Näyttelypäätökset ilmoitetaan marraskuun 2022 puolivälissä. 

Näyttelytilassa on vaijerikiinnistys sekä kameravalvonta. Näytteilleasettaja vastaa teosten tuotantokustannuksista. Näyttelytila on näytteilleasettajalle ilmainen, lisäksi PVK auttaa näytteilleasettajaa suunnittelussa, ripustuksessa ja vastaa näyttelyn markkinoinnista ja viestinnästä sekä avajaistarjoilusta. 

Viimeinen hakupäivä on 31. lokakuuta 2022. Lähetä hakemuksesti Google Formin kautta suomeksi tai englanniksi. Näyttelyhakemuksen tulee sisältää: näyttelysuunnitelma, artist statement, ansioluettelo (CV) sekä kuvia esille tulevista teoksista, kaikki yhtenä pdf-tiedostona (max. 10 MB). 

Lisätietoa: Taija Jyrkäs, taija@photonorth.fi / +358 40 1281 150

Kuva: Taija Jyrkäs (PVK), Markku Karjalainen ripustaa näyttelyään Aulagalleriassa

Lisää uutisia