Uutiset

Miltä Meri-Toppila näyttää?

10.3.2023
Tuomo Kangasmaa, Tehdas
Tuomo Kangasmaa, Tehdas

Photo North – Pohjoinen valokuvakeskus kutsuu Meri-Toppilassa asuvia ja paikasta hullaantuneita paikallisoppaiksi esittelemään itselleen merkittäviä paikkoja. Luvassa on valokuvakävelyiden sarja, jossa kuvataiteilija Tuomo Kangasmaa johdattaa osallistujat katsomisen maailmaan.

Kuukausittain järjestettävät valokuvakävelyt alkavat perehdytysiltamalla. Iltaman aikana kokoonnutaan yhteen asukastupa Alvariin (Kuorimokatu 1, Oulu) katsomaan valokuvia ja keskustellaan siitä, mitä ne kertovat alueesta ja ehkä myös kuvaajasta itsestään. Kuinka katsomme kuvaa ja mitä se meille kertoo? Iltama pohjustaa tulevia valokuvakävelyjä.

Kävelyiden aikana katsotaan ympäristöä lempeästi, kriittisesti ja uusin silmin. Kävelyiden jälkeen kokoonnutaan asukastupa Alvariin, jossa kuvia katsotaan yhdessä keskustellen. Kävelyiden tulokset ja kuvat koostetaan pienlehdeksi sekä näyttelyksi, joka levittäytyy Meri-Toppilan alueelle talvella 2023.

Valokuvakävelyt toteutetaan Oulun kaupungin kulttuuripalveluiden, Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen ja asukastupa Alvarin yhteistyönä. 

KEVÄÄN AIKATAULU

18.3.2023 Klo 12-14
15.4.2023 klo 12-14
27.5.2023 klo 12-14
10.6.2023 klo 12-14

Tapaamiset järjestetään Asukastupa Alvarissa, Kuorimokatu 1, Oulu

Lisää uutisia