Uutiset

Mika Kiviniemestä Oulunsalo Soin vuoden kuvataiteilija 2023

21.3.2023
Mika Kiviniemi, kuva: Jaani Föhr

Oululainen esitys- ja mediataiteilija Mika Kiviniemi on valittu 26. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin vuoden kuvataiteilijaksi. Kiviniemen tausta on esittävän taiteen alalla, mutta viime vuosina hän on toteuttanut monitaiteellisia installaatioita ja mediataideteoksia sekä yksin että osana työryhmää. Vuoden kuvataiteilija on valittu yhteistyössä Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa.

”Mika Kiviniemi liikkuu valokuvan, performanssin, mediataiteen, äänitaiteen ja installaatioiden välimaastossa, mikä tekee hänestä monipuolisen ja kiinnostavan tekijän. Odotan innolla Kiviniemen tämän vuoden kamarimusiikkifestivaalin teemasta inspiroitunutta, äänen tuottamiseen liittyvää ja soittamisen käsitettä laajentavaa näyttelyä.” kommentoi Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen toiminnanjohtaja Darja Zaitsev

Kiviniemi tarkastelee taiteellisessa työskentelyssään uusia tapoja ja näkökulmia ilmiöiden takaa ja sisältä: hän purkaa, kokoaa, erottelee ja yhdistelee asioita yllättäviä yhteyksiä etsien. Teosten luonne löytyy usein eri medioiden, tekniikoiden ja lähtökohtien yhdistelmistä sekä uusien asioiden äärellä tapahtuvista oivalluksista. 

Kiviniemi on valmistunut vuonna 2022 Aalto-yliopiston Visual Cultures, Curating and Contemporary Art -maisteriohjelmasta. Hänen ensimmäiset yksityisnäyttelynsä nähtiin vuonna 2022. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin visuaalista ilmettä kuvittaa tuttuun tapaan vuoden kuvataiteilijan teos.

Oulunsalo Soi -festivaalia vietetään 9.–13. elokuuta Oulun seudulla osana Oulun juhlaviikkoja. Ohjelma julkaistaan toukokuussa.  

Lisää uutisia