Uutiset

Christelle Masista Oulunsalo Soi -festivaalin vuoden kuvataiteilija 2024

20.3.2024
Christelle Mas,
Christelle Mas. Kuva: Annika Heikkinen.

Oululainen valokuvataiteilija Christelle Mas on valittu 27. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin vuoden kuvataiteilijaksi. Laajasti eri medioiden kanssa työskentelevä Mas yhdistelee taiteellisia ja tieteellisiä menetelmiä käyttäen hyödyksi pehmeitä materiaaleja, installaatioita, videoita ja valokuvia. Vuoden kuvataiteilija on valittu yhteistyössä Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa. 

“Monimediaisesti työskentelevä Christelle Mas tutkii teknologian ja ihmisen suhdetta, tulevaisuuden skenaarioita ja lajien välisiä vuorovaikutussuhteita, mikä tekee hänestä ajankohtaisen taiteilijan. Oulunsalon kirjastossa nähtävä näyttely laajentaa valokuvan käsitettä ja kutsuu uppoutumaan moniulotteiseen ja ehkä hieman humoristiseen tulevaisuuden utopiaan.” kommentoi Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen toiminnanjohtaja Darja Zaitsev. 

Mas tutkii teoksissaan ihmisen yhteyksiä teknologiaan ja muihin lajeihin, kuvitellen usein tulevaisuuden skenaarioita, joissa geneettisesti muunnellut lajit elävät yhdessä ihmisten kanssa tuntemattomassa ympäristössä. Töissä rajat tieteen ja mytologian, sekä luonnollisten ja keinotekoisten elementtien välillä hämärtyvät.

Masilla on taiteen maisterin tutkinto Pariisin Sorbonnen yliopistosta, jossa hän suoritti myös taiteen filosofian kandidaatin tutkinnon. Hänen töitään on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä Suomessa että kansainvälisesti. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin visuaalista ilmettä kuvittaa tuttuun tapaan vuoden kuvataiteilijan teos.

Oulunsalo Soi -festivaalia vietetään 7.–11. elokuuta Oulun seudulla osana Oulun juhlaviikkoja. Festivaalin ohjelma julkaistaan toukokuussa.

Lisää uutisia