Uutiset

Photo Northin syksyn 2024 näyttelyt

19.6.2024
Pysäytyskuva Minna Långströmin teoksesta Photos of Mars

Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen syksyn näyttelyiden keskiössä on kulttuuritalo Valveen galleriaan laajentuva More-than-Planet hankkeen Earth Gazes Back -näyttely. Aulagalleriassa näemme yhteyksiä ihmisen ja luonnon välillä sekä sähkön materialisoitumisen filmille.


Elokuussa Photo North ja kamarimusiikkifestivaali Oulusalo Soi järjestävät yhteistyössä näyttelyn Oulunsalon kirjastossa. Kirjastossa on nähtävillä festivaalin vuoden kuvataiteilija Christelle Masin näyttely Paradise, jossa pehmeät materiaalit, installaatiomaiset elementit ja videot yhdistyvät. Teokset laajentavat valokuvan käsitettä ja kutsuu uppoutumaan moniulotteiseen ja hieman humoristiseenkin tulevaisuuden utopiaan.

Kulttuuritalo Valveella Photo Northin gallerian ja Valve-gallerian tiloihin levittäytyvä näyttely avataan 24. syyskuuta kansainvälisen More-than-Planet -seminaarin yhteydessä. Ympäristönlukutaitoon keskittyvän seminaarin teemoihin keskittyvä näyttely on nähtävillä 19.1.2025 saakka ja tarjoaa näkökulmia avaruudesta, metsästä ja maan pinnan alta. Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat Baran Caginli, Felicia Honkasalo, Mari Keski-Korsu, Kotryna Ula Kiliulyte, Minna Långström sekä Cesar and Lois -kollektiivi. Satelliittidataa, taiteellista tutkimusta, kansalaistiedettä ja valokuvataidetta yhdistävä More-than-Planet -hanke kehittää ympäristönlukutaitoa avaruustutkimusta, ilmasto- ja ympäristötutkimusta yhdistävän taiteellisen työskentelyn ja yhteistyön kautta vuosina 2022–2025.

Photo Northin aulagalleriassa näemme syksyn aikana kahden Helsingissä vaikuttavan taiteilijan näyttelyt. 24. syyskuuta aukeava Tianjun (Timjune) Lin näyttely Today, Tomorrow, and the Tales from the Wind kokoaa hänen aiempia valokuvaprojektejaan yhteen käsitellen ihmisen ja luonnon välistä suhdetta runollisten ja jopa surrealististen valokuvien kautta. Näyttely on esillä aulagalleriassa 18.11. saakka.

Aulagallerian syksyn toinen näyttely on Emilia Ukkosen Electricity. Electricity on ilman kameraa tehty sarja kuvia, joissa sähkövirtaa negatiiville syöttämällä on tehty näkymätön näkyväksi. Näyttely on esillä aulagalleriassa 19.1.2025 saakka.

Joulukuussa pääsemme myös nauttimaan vuoden läpi vuoden vedettyjen Heinäpää Photowalkien näyttelystä, joka levittäytyy alkuperäisille kuvauspaikoille Oulun Heinäpäähän.

Lisää uutisia