Näyttelyt

Kaijonharju Photowalk

Tapahtuma-aika

26.11.2022–

04.01.2023

Avoin opastettu yleisökierros

26.11.2022 klo 12

Juuret puskevat asfaltin läpi ja kuoriaiset luovat reittejä kaatuneen puun kaarnan alle. Kaijonharju näyttäytyy luonnonläheiseltä asuinalueelta, jossa rakastetaan koiria. Kaijonharjun väestöstä 15% puhuu äidinkielenään muuta kieltä kuin suomea. Miltä Kaijonharju näyttää kaijonharjulaisen silmin, mitkä ovat niitä paikkoja, joissa auringonlasku on kauneimmillaan ja millainen on kuvakävely pyörätuolilla liikkuen? 

Lauantaina 26.11.2022 klo 12.00 Kaijonharjuun avautuu ulkoilmanäyttely, jossa nähdään syksyn aikana järjestettyjen Kaijonharju Photowalk -kuvakävelyiden lopputulokset. Avajaisten tukikohtana toimii syksyn ajan avoimena kaupunkitilana toiminut Kaijontupa osoitteessa Kalevalantie 5. Syksyn 2022 aikana järjestetyt kuvakävelyt ovat olleet kaikille avoimia ja tavoitteena on ollut tutustua omaan alueeseen uusin silmin – jakaen tietoa alueen historiasta, omista kokemuksista ja paikoista. Valokuvat on ripustettu alueen asukkaiden päivittäisten reittien varrelle, julkiseen tilaan ihmisten nähtäväksi, samalla houkutellen tutustumaan Kaijonharjun alueeseen kuvaajien johdattelemana. Kuvakävelyitä on vetänyt kuvataiteilija Tuomo Kangasmaa.

Avajaisten yhteydessä julkaistaan myös Kaijonharju Photowalk -pienlehti, johon on koottu projektin kuvaajien otoksia, näkökulmia kävelystä taiteen tekemisen välineenä sekä lyhyitä kommentteja taiteen ja kulttuurin merkityksestä kaavoitusprosessissa sekä kaupunginosakulttuurissa.

Kaijonharju Photowalk
26.11.2022–4.1.2023
Kaijontupa, Kalevalantie 5, Oulu
Kaijonharju, Oulu

Lisätietoja

Kaijonharju Photowalk