Tapahtumat

Taiteiden yö 2022

Tapahtuma-aika

18.08.2022–

18.08.2022

16-20 Eriz Moreno: Berlin (America) valokuvainstallaatio, Valvesali

19 Taiteilijatapaaminen

Eriz Moreno on oululaistunut espanjalaislähtöinen valokuvataiteilija. Vuonna 2012 Moreno matkusti 30 yhteisöön nimeltä BERLIN U.S.A:ssa. Eriz Moreno käsittelee teoksissaan historiaa ja nykypäivää sekä niiden suhdetta. Taiteilija on paikalla klo 19 kaikille avoimessa taiteilijatapaamisessa missä pääsemme tutustumaan hänen taiteellisiin produktioihinsa.

17-19 Viehättävyyden koodit -työpaja, Pohjoisen valokuvakeskuksen toimisto

Vetäjinä Kuukauden kuvat taiteilijat Inkeri Jäntti ja Inka Kuivamäki

Ennakkoilmoittautuminen

20:30-22:30 Viehättävyyden koodit -työpaja, Pohjoisen valokuvakeskuksen toimisto

Vetäjinä Kuukauden kuvat taiteilijat Inkeri Jäntti ja Inka Kuivamäki

Ennakkoilmoittautuminen

Valveen Aulagalleriassa elokuun ajan esillä olevan ”Tää ois (work in progress)” -projektin tekijät Inkeri Jäntti ja Inka Kuivamäki vetävät Oulun Taiteiden Yössä 18.8. näyttelyn teemoihin pureutuvan työpajan nimeltään ”Viehättävyyden koodit”. Työpajassa pohditaan keskustelun ja kuvien keinoin omia ja yhteiskunnan asettamia olettamuksia kehollisuudesta ja sukupuolen performansseista. Ovatko roolit ja niiden toteumat meihin ihmisiin syntymästä koodattu? Löytyvätkö ne lajimuistista vai ovatko ne enemmänkin jatkuvasti muuttuvan kulttuuriin synnyttämää harhaa? Täytyykö asioiden olla tietyllä tavoin vain koska niin ne ovat aina olleet?

Sydämellisesti tervetuloa työstämään aihetta turvallisessa tilassa, yhteen työpajaan mahtuu kerrallaan kuusi osallistujaa ja työpajan kesto on kaksi tuntia. Työpajassa on voimassa turvallisen tilan säännöt.

Ennakkoilmoittautuminen 18.8 klo 15 mennessä osoitteessa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdu_d3Rkkd0Zer6tpzjBziFy6jI_UeN9ZBI5wVy884tGBUJ7w/viewform?usp=sf_link

16-21 Photo laundry, Valveen ja Plaanaojan välinen puisto

Perinteiseen tapaan Pohjoinen valokuvakeskus pystyttää kulttuuritalo Valveen ja Plaanaojan väliseen puistoon Photo Laundry -yhteisöllisen valokuvien vaihtopisteen.
Photo Laundrystä voit vapaasti valita itsellesi kuvan ja lahjoittaa omasi jättämällä kuvan ulkona roikkuville pyykkinaruille.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy!