Tapahtumat

Kohtaus väkivaltaisesta parisuhteesta

Kuva: Kenneth Bamberg: Skärmavbild 2023-08-02 kl. 15.50.26-min
Tapahtuma-aika

16.09.2023–

16.09.2023

Miksi miehen hätää ei oteta tosissaan? Miksi hän silti jää?

Photo North – Pohjoinen valokuvakeskus, galleria
La 16.9. klo 15

Dialogi esitetään kolme (3) kertaa päivän aikana, yksittäisen esityksen kesto n. 10-15 min.

Anna-Kaisa Kettunen on kaustilaislähtöinen teatteri-ilmaisun ohjaaja, muusikko ja tuottaja, joka työskentelee ja asuu Oulussa. Hänen erityisalaansa on kansanmusiikista ammentava teatterimusiikki. Kettunen on ammatiltaan festivaalituottaja, minkä lisäksi hän toimii freelance-näyttelijänä oululaisissa teattereissa, kuten Akseli Klonkilla ja Teatteri Saagassa.

Juho Ljokkoi on pitkän linjan teatteriharrastaja, joka on näytellyt monipuolisesti erilaisissa näytelmissä ja teatteriryhmittymissä. Viimeisimpänä hän on esiintynyt Teatteri Sidoksen Naakka-monologissa, joka oli mukana myös valtakunnallisen monologikilpailun loppukisassa Oulussa alkuvuodesta 2023.

Kenneth Bambergin näyttely Johan Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa käsittelee miesten kokemaa väkivaltaa parisuhteissa. Millaisia ovat ne kulttuuriset käsitykset ja rakenteet, jotka estävät miehiä näyttämästä tunteitaan ja heikkouttaan? Kuinka vakavasti viranomaiset suhtautuvat fyysisesti ja psyykkisesti pahoinpideltyihin miehiin? Näyttely on omistettu Johan-nimiselle miehelle, jonka hänen entinen puolisonsa surmasi ennen esillä olevan näyttelykokonaisuuden valmistumista.