Tapahtumat

Näyttelykierros: Map of Fog II

Tapahtuma-aika

15.06.2024–

15.06.2024

Näyttelyn taiteilija Toivo Heinimäki vetää opastetun näyttelykierroksen klo 14.00 alkaen. Kierros on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista, tervetuloa!

Toivo Heinimäen näyttely Map of Fog II tarkastelee paikkaan kiinnittymisen tunnetta sen materiaalisen ja aineettoman olemuksen ollessa samanaikaisesti jatkuvassa, väistämättömässä muutoksessa. Mitä hyvää muutos voi tuoda — ja toisaalta mitä pientä tai tavanomaisen kaunista voi jäädä suurten ja nopeiden muutosten alle?

Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa esillä oleva näyttelykokonaisuus koostuu Heinimäen kotikaupungissaan Helsingissä otetuista kuvista, välähdyksistä ja muista palasista, joita hän on koonnut yhteen ja arkistoinut vuodesta 2019 lähtien. Heinimäen henkilökohtaiset kokemukset ja uteliaisuus tilasta ja ympäristöstä ovat saaneet taiteilijan tallentamaan lähiympäristöään hänen pohtiessaan kysymyksiä muuttuvan kaupunkitilan olemuksesta. Itse kuvaamiensa valokuvien lisäksi Heinimäki hyödyntää kollaasimaisessa työskentelyssään Helsinkiin sijoittuvia havainne– ja arkistovalokuvia, joista hän muokkaa muun muun muassa pimiötyöskentelyn avulla uusia kokonaisuuksia.

Näyttelyssä on esillä useilla eri tekniikoilla toteutettuja valokuvapohjaisia teoksia. Heinimäki työskentelee dokumentaarisen valokuvauksen liepeillä ja hyödyntää työskentelyssään värillisiä ja mustavalkoisia pimiövedostustekniikoita, silkkipainoa sekä kopiokone- ja mustesuihkutulostusta. Kierrätysmateriaalien, kuten vanhentuneiden valokuvapaperien sekä löydettyjen tai käytettynä hankitun puun ja metallin hyödyntäminen luo näyttelyyn eri ajallisuuksien tasoja. Tämä eri tekniikoin ja materiaalien toteutettu kollaasimainen ja omaehtoinen arkisto piirtää kuvallisen ajatuskartan Heinimäen kotikaupungista, jossa muutos on vääjäämätöntä.

Lue lisää näyttelystä näyttelysivuilta

Lisätietoja

Toivo Heinimäki