Uutiset

Dialogi ”Kohtaus väkivaltaisesta parisuhteesta” Kenneth Bambergin näyttelyssä Johan

6.9.2023
Kenneth Bamberg, Psychological abuse, 2022
Kenneth Bamberg, Psychological abuse, 2022

Kohtaus väkivaltaisesta parisuhteesta. Miksi miehen hätää ei oteta tosissaan? Miksi hän silti jää?

Anna-Kaisa Kettusen ja Juho Ljokkoin dialogi esitetään Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa
La 16.9. klo 15
Pe 22.9. klo 18
La 23.9. klo 17
pe 10.11. klo 17
la 11.11. klo 17

Dialogi esitetään kolme (3) kertaa peräkkäin illan aikana, yksittäisen esityksen kesto n. 10-15 min.

Anna-Kaisa Kettunen on kaustilaislähtöinen teatteri-ilmaisun ohjaaja, muusikko ja tuottaja, joka työskentelee ja asuu Oulussa. Hänen erityisalaansa on kansanmusiikista ammentava teatterimusiikki. Kettunen on ammatiltaan festivaalituottaja, minkä lisäksi hän toimii freelance-näyttelijänä oululaisissa teattereissa, kuten Akseli Klonkilla ja Teatteri Saagassa.

Juho Ljokkoi on pitkän linjan teatteriharrastaja, joka on näytellyt monipuolisesti erilaisissa näytelmissä ja teatteriryhmittymissä. Viimeisimpänä hän on esiintynyt Teatteri Sidoksen Naakka-monologissa, joka oli mukana myös valtakunnallisen monologikilpailun loppukisassa Oulussa alkuvuodesta 2023.

Kenneth Bambergin näyttely Johan Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa käsittelee miesten kokemaa väkivaltaa parisuhteissa. Millaisia ovat ne kulttuuriset käsitykset ja rakenteet, jotka estävät miehiä näyttämästä tunteitaan ja heikkouttaan? Kuinka vakavasti viranomaiset suhtautuvat fyysisesti ja psyykkisesti pahoinpideltyihin miehiin? Näyttely on omistettu Johan-nimiselle miehelle, jonka hänen entinen puolisonsa surmasi ennen esillä olevan näyttelykokonaisuuden valmistumista. 

Lisää uutisia