Projektit

More-than-Planet

Tapahtuma-aika

01.09.2022–

31.05.2025

Kuinka ilmastonmuutosta voidaan tutkia avaruudesta? More Than One Understanding of Planet Earth -hanke kehittää ympäristön lukutaitoa avaruustutkimuksen, taiteellisen työskentelyn ja yhteistyön kautta vuosina 2022–2025. Valokuvataide, ja sen kautta taiteellinen ajattelu ja näkökulmat yhdistettynä maailmaa muuttaviin teknologioihin ja tutkimukseen, avaavat uusia horisontteja yksilöille ja yhteisöille ympäristön- ja ilmastonmuutoksen keskellä kamppailevaan maailmaan. 

Hankkeen aikana järjestetään keskusteluja, podcasteja, seminaari ja julkaisu, taiteilijoille ja tutkijoille suunnatut residenssit Oulangan tutkimusasemalla ja Pyhäsalmen kaivoksessa, tutkimus- ja kehityslabotorioita sekä näyttelyt Linzissä, Itävallassa, sekä Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa. Hanke on johdantoa Oulun kulttuuripääkaupunkivuodelle 2026. 

Satelliittidataa, taiteellista tutkimusta, kansalaistiedettä ja valokuvataidetta yhdistävän More Than One Understanding of Planet Earth -hankkeen muita partnereita ovat Waag Society Hollannissa, Ars Electronica -keskus Itävallassa, Leonardo/Olats Ranskassa, Makery Ranskassa ja Project Atol Sloveniassa. Paikallisia yhteistyökumppaneita ovat Oulun yliopiston Oulangan tutkimusasema ja Pyhäsalmen kaivoksessa toimiva Callio Lab -tutkimus- ja testausorganisaatio, Kerttu Saalasti -instituutti, Oulun yliopisto.

Lisätietoja

More-than-Planet