Projektit

More-than-Planet

Tapahtuma-aika

01.09.2022–

31.05.2025

Kuinka ilmastonmuutosta voidaan tutkia avaruudesta? More Than One Understanding of Planet Earth -hanke kehittää ympäristönlukutaitoa avaruustutkimuksen, taiteellisen työskentelyn ja yhteistyön kautta vuosina 2022–2025. Valokuvataide sekä taiteellinen ajattelu yhdistettynä maailmaa muuttaviin teknologioihin ja tutkimukseen, avaavat uusia näkökulmia yksilöille ja yhteisöille ympäristön- ja ilmastonmuutoksen keskellä kamppailevaan maailmaan.

Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen More-than-Planet -hankkeen aikana järjestetään keskusteluja, podcast-sarja, taiteilijoille ja tutkijoille suunnatut residenssit Oulangan tutkimusasemalla ja Pyhäsalmen kaivoksessa, tutkimus- ja kehityslabotoriot residenssikohteissa, näyttelyt Ars Electronica -festivaaleilla Linzissä, Itävallassa (syksy 2023), sekä Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa (syksy 2024) sekä seminaari ja julkaisu (syksy 2024). Hanke on johdantoa Oulun kulttuuripääkaupunkivuodelle 2026.

Kansainvälisen satelliittidataa, taiteellista tutkimusta, kansalaistiedettä ja valokuvataidetta yhdistävän More-than-Planet -hankkeen muita partnereita ovat Waag Society Hollannissa, Ars Electronica -keskus Itävallassa, Leonardo/Olats Ranskassa, Makery Ranskassa ja Project Atol Sloveniassa. Paikallisia yhteistyökumppaneita ovat Oulun yliopiston Oulangan tutkimusasema ja Pyhäsalmen kaivoksessa toimiva Callio Lab -tutkimus- ja testausorganisaatio, Kerttu Saalasti -instituutti, Oulun yliopisto.

Kansainvälinen tutkimushanke More-than-Planet kehittää ympäristönlukutaitoa avaruustutkimuksen, taiteellisen työskentelyn ja yhteistyön kautta vuosina 2022–2025. Hankkeelle on myönnetty Creative Europe -rahoitus ohjelmatunnuksella No 101056238 sekä Oulun kaupungin ja Opetushallituksen kansallinen vastinraha.

Lisätietoja

More-than-Planet