Uutiset

Näyttelyhaku vuodelle 2023 on auki

22.6.2022
Näyttelynäkymä, Merkintöjä muotokuvasta näyttelystä 19.4.–29.5. Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa. Kuvassa Johannes Romppasen sekä Lauri Erikssonin teoksia. Kuva: Jaani Föhr.
Näyttelynäkymä, Merkintöjä muotokuvasta näyttelystä 19.4.–29.5. Pohjoisen valokuvakeskuksen galleriassa. Kuvassa Johannes Romppasen sekä Lauri Erikssonin teoksia. Kuva: Jaani Föhr.

Pohjoisen valokuvakeskuksen (PVK) näyttelyhaku vuodelle 2023 on auki 2.8.2022 klo 23:59 saakka. Näyttelyt valitsee PVK:n näyttelytyöryhmä. Vuodelle 2023 haettavana on kolmesta viiteen näyttelyaikaa. Näyttelyt ovat kestoltaan 5–8 viikkoa.

Pohjoinen valokuvakeskus on profiloitunut korkeatasoisen ja ajankohtaisen valokuvataiteen esittämiseen. Keskuksen maine perustuu tinkimättömään ja pitkäkestoiseen työhön laadukkaan valokuvataiteen esille tuomiseen pohjoisessa. Pohjoinen valokuvakeskus painottaa toiminnassaan ja valinnoissaan pitkäjänteisyyttä, ekologisuutta ja edistää aktiivisesti nykytaiteen kentän vastuullista toimintakulttuuria. Se uskoo toiminnan läpinäkyvyyteen ja tietopääoman vapaaseen jakamiseen.

Pohjoisen valokuvakeskuksen galleria sijaitsee Kulttuuritalo Valveella Oulun keskustassa ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Galleriassa vierailee vuosittain yli 35 000 kävijää ja galleria on avoinna joka päivä klo 10-20. Galleriassa on seitsemän huonetta ja sen kokonaispinta-ala on noin 135 m2. Tiloissa on kiviseinät ja punainen tiililattia. Kahdessa huoneessa on valkokangas ja videotykki videoteosten esittämiseen. Galleriatila soveltuu hyvin myös työryhmien näyttelyille. 

Voit tutustua tilaan tarkemmin täällä.

Pohjoinen valokuvakeskus tarjoaa tuotannollista tukea sekä maksaa kahden kuukauden palkkaa vastaavan taiteilijapalkan/-palkkion osana Koneen säätiön erityisavustusta. Palkkio on näyttelykohtainen ja yhdenvertainen kaikille. 

Pohjoinen valokuvakeskus organisoi teosten edestakaiset kuljetukset, teosten vakuutukset kuljetuksen ja näyttelyn ajalta, matka- ja majoituskulut näyttelyn avajaisiin, tiedotuksen sekä avajaiset. 

Pohjoinen valokuvakeskus kannustaa hakijoita tarjoamaan laajasti valokuvan mediumia haastavia ja linssipohjaiseen mediaan perustuvia teoskokonaisuuksia, jotka ovat  tuoreita tai ajankohtaisia. Tilan hyödyntäminen osana näyttelykokonaisuutta katsotaan eduksi. Pohjoinen valokuvakeskus toivoo näyttelyehdotuksia valokuvaajilta, jotka kuuluvat kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin ja kannustamme kaikenikäisiä ja -sukupuolisia lähettämään hakemuksia.  Kaikki näyttelyehdotukset arvioidaan luottamuksellisesti.

Näyttelyhakemuksen tulee sisältää:

1.    Näyttelysuunnitelma, joka sisältää kuvauksen näyttelyn teemasta (statement).

2.    Hakemusta tukevaa kuva-aineistoa. 

3.    Ansioluettelo/t (taiteilijaryhmät liittävät jokaisen taiteilijan cv:n)

Näyttelyyn haetaan Artorion hakualustan kautta.

Löydät pohjapiirroksen täältä.

Lisätiedot: Taija Jyrkäs, taija@photonorth.fi, +358 40 1281 150 

Lisää uutisia